1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ NAKON PORAZA: Narodski rečeno, oduvali su nas…

Objavljeno: 11.03.16 u 22:49

Na konferenciji za medije nakon meča, trener Panatinaikosa Aleksandar Đorđević i Eliot Vilijams složili su se – PAO je bio bez energije.

Američki bek-šuter rekao je da su znali da će biti teško, ali da to ne opravdava način na koji su ušli u drugo poluvreme:

– Znali smo da će biti teško… nismo igrali loše, ali u trećoj četvrtini bili smo bez „vatre“, bez intenziteta, pa je dobra druga pala u vodu. U poslednjoj smo igrali dobro, ali je Zvezda pogađala kada je trebalo. Čestitam im na pobedi, rekao je Vilijams.

Trener grčke ekipe započeo je konferenciju čestitkama crveno-belima:

– Čestitke Zvezdi. Teška utakmica, nije bila laka za pripremu, ali spremni smo ušli, mentalno i fizički, rekao je Đorđević.

– Prvo poluvreme bili smo čvrsti, zaustavili Zvezdinu dubinu i Cirbesa, ali treća je bila bez ikakve želje za takmičenjem, misleći da smo već dobili. Zameram takav stav, nisu na pravi način ušli u drugo poluvreme. Samo snagom, energijom i uz navijače su nas „oduvali“. Željno sam čekao TV tajm-aut, ali odužila se treća četvrtina… Trudite se kao trener da sačuvate tajm-aut, pogotovo kad se igra koš za koš.

Nakon uvoda, osvrnuo se na jedan statistički detalj:

– Upada u oko 35 Zvezdinih bacanja naspram 18 naših. Nisu sudije uticale, već prosto morao sam da ga istaknem. Što se tiče samog meča, sprečili smo spregu između plejeva i centara, smanjili asistencije, ali individualno Miler i Kinsi su bili baš raposloženi. Mi smo probali timski, ali neki igrači su bili nervozni zbog ambijenata, pogotovo zbog skandiranja nekih stvari, no dobro, profesionalci smo. U ovakvim mečevima mora da se igra 40 minuta na takmičarskom nivou, ne 35, a nama je tih pet nedostajalo, rekao je selektor Srbije.

Što se tiče loše partije Kalatesa, nije želeo da ulazi u dublju analizu:
– Nije imao svoje veče, nije ga htelo. Ušao je u utakmicu tražeći sebe, zato smo i krenuli traljavo. Razgovaraćemo sutra, prosto nije bio na njegovom nivou.

Upitan da li je presudilo samo Zvezdino iskustvo, Đorđević je negirao:

– Ovde nije stvar samo iskustva, ima i do znanja, talenta, uigranosti…. Mi smo nova ekipa, uigravamo se poslednje tri nedelje. Čak je i Vilijams bio povređen, bio u bolnici tri dana zbog trovanja, Hanter stigao pre dve nedelje… Prosto, mi dobijamo neke nove, ali dolaskom novih igrača izgubii smo stare automatizme. Stali smo na 55:55, to je prelomilo, ali moram prvo pogledati snimak kako bih mogao da komentarišem, završio je konferenciju Aleksandar Đorđević.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter