0
Košarka

Foto: KSS

ŽREB ZA RIO: Košarkašice Srbije u četvrtom, košarkaši u petom šeširu

Objavljeno: 10.03.16 u 17:33

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije smeštena je u četvrtu grupu pred sutrašnji žreb za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Sutra će od 15:30h u sedištu FIBA u Švajcarskoj biti održan žreb za košarkaške turnire na Olimpijskim igrama koje se ove godine održavaju u Rio de Žaneiru.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije će biti u četvrtom šeširu. Prvi čine SAD i Australija, drugi Kanada i Brazil, treći Senegal i Japan, dok će pored Srbije u četvrtom biti kvalifikant, kao i u petom i šestom.

Isti sistem biće i u muškom delu turnira, na koji se Srbija još uvek nije plasirala, ali će imati veliku priliku za to kada bude domaćin jednog od tri kvalifikaciona turnira u julu ove godine.

Prvi šešir u muškoj konkurenciji čine SAD i Španija, drugi Venecuela i Argentina, treći Nigerija i Kina, četvrti Australija i Brazil, a peti Litvanija i pobednik kvalifikacionog turnira u Beogradu, dok su preostala kvalifikanta dva u šestom.

Plasman u četvrtfinale izboriće četiri prvoplasirane ekipe iz grupa koje će brojati šest reprezentacija.

Olimpijske igre biće održane od 5. do 21. avgusta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter