9
Košarka

FOTO: STARSPORT

KRK: Ivanović bravurama odveo Mega Leks do istorijske pobede i ‘Žućkove levice’ (VIDEO)

Objavljeno: 21.02.16 u 22:52

Košarkaši Mega Leksa osvojili su Kup Radivoja Koraća pobedom nad Partizanom rezultatom 85:80 (24:23, 22:25, 20:16, 19:16).

Partizan je u finale ušao znatno umorniji, s obzirom da je Mega lakše prošla u polufinalu protiv Metalca, nego crno-beli protiv Crvene zvezde. Zbog toga, ali i odbrane od brze košarke koju forsira Mega Leks možda očekivao umor kod izabranika Aleksandra Džikića, pa samim tim i nešto slabiji učinak u napadu, ali je u prvom poluvremenu bilo potpuno obrnuto.

Vanja Marinković je kapitenski povukao sa osam uzastopnih poena, nateravši Dejana Milojevića na tajm-aut, nakon čega je Mega zaigrala mnogo bolje. Poenima Jankovića, Ivanovića i Nikolića Mega je preokrenula i došla do vođstva od pet poena.

A onda je krenula ‘šuterska klinika’ igrača Partizana. Posle dve trojke Marinkovića i Cvetkovića, jednu je dodao Andrija Milutinović, a onda je tri puta van linije 6,75 precizan bio Edo Murić. Razgalio je publiku, podigao samopouzdanje svog tima, ali i doneo Partizanu prednost od sedam poena – 44:37.

Uspeli su ‘zeleno-rozi’ da se održe u igri, a zatim pred kraj prvog poluvremena dođu na samo dva poena zaostatka, pa se na veliki odmor otišlo kada je na semaforu pisalo 48:46 za Partizan.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

U drugom poluvremenu seriju Partizana nastavio je Džamar Vilson trojkom na isteku napada, a na drugoj strani odgovorili su Danilo Nikolić i Ognjen Jaramaz. To je dovelo do rezultatskog egala u trećoj deonici, ali sa konstantnom minimalnom prednošću za Partizan.

Bitan detalj bila je četvrta lična greška Timotija Luvavua, a već u sledećem napadu isto je prošao i Edo Murić, koji je bio i autor najlepšeg poteza na utakmici.

(Izvor: youtube / AverythingAbout Sports)

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Partizan je imao prednost u većem delu tog dela meča, ali je u poslednjih 10 minuta Mega ušla sa dva koša razlike posle sjajne trojke sa sedam i po metara Nikole Ivanovića.

Poslednji kvartal trojkom je otvorio Aleksandar Cvetković na isteku napada, nadovezao se i Kevin Džouns sa dva poena, pa je Partizan ponovo stigao do ‘plus pet’.Ređali su se faulovi, a broj igrača sa četiri lične greške bio je sve veći, a Vanja Marinković, koji je do tada bio najbolji pojedinac u timu Partizana, bio je prvi sa pet ličnih grešaka.

Partizan je na ovom meču zaustavio Timija Luvavua, ali nije Nikolu Ivanovića koji se razigrao u drugom poluvremenu, pa je na četiri minuta do kraja pogodio svoju petu trojku. Posle tajm-auta Aleksandra Džikića, u igru se vratio Edo Murić, da bi i pored pauze od preko 10 minuta pogodio svoju novu trojku.

Alfa Kaba je posle dobrog pik-en rola izjednačio zakucavanjem, a onda je posle izgubljene lopte Vilsona Timoti Luvavu vezao četiri poena i kompletirao seriju Mega Leksa od 9:0. Partizan je šutirao uglavnom za tri poena, a kako je tada potpuno stao šut crno-belih više nije bilo povratka. U penal završnici igrači Mega Leksa su priveli meč kraju i osvojili prvi trofej Kupa posle dva vrlo neizvesno izgubljena finala.

Najefikasniji igrač na ovom meču bio je Nikola Ivanović sa 24 poena i ključnom blokadom nad Andrijom Milutinovićem pet sekundi pre kraja, a veliku podršku imao je u Danilu Nikoliću koji je ubacio 18 poena. U poraženom sastavu Vilson je ubacio 17, a Marinković i Murić po 16 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Mega Leks: Simić, Jaramaz 4, Veljković, Musić, Ivanović 24, Pavlović, Luvavu 13, Kaba 8, Zagorac 9, Simeunović, Nikolić 18, Janković 7.

Partizan: Cvetković 14, Aranitović, Džouns 4, Murić 16, Marinković 16, Tanasković, Vitkovac, Koprivica 2, Milutinović 7, Vilijams 4, Jovanović, Vilson 17.

[/stextbox]

 

0
1

9 Komentara

  1. Samo mi nikako nije jasan Boza Maljkovic,koji je danas izjavio,kao Mega ima sanse protiv favorita partizana!?Ako su pobedili 2 puta jaci tim od njih,ne znaci da su automatski favoriti protiv svakog.Zna se odlicno rejting timova ove sezone,Zvezda je ubedljivo najjaca a odmah iza nje je Mega pa tek tada dolazi ragbi-kosarkaski klub partizan.Ja sam ladno odigrao na njihovu pobedu jer to nije dolazilo u pitanje.

    0
    0
    Odgovori
  2. Sve čestitke Dejanu Milojeviću.
    Pokazao klasu i iskoristio prostor.

    Partizanova škola.

    Partizan je dobijen meč prepustio igračima koji nemaju mesta u timu ali su tu jer para nema. Poslednja tri šuta Milutinovića i druga sezona bez centra nemoguća misija.

    Umesto jakog F4 tima sa Bogdanom, Milosavljevićem i Marinkovićem, gledaće svi još dugo Miškovu Megu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter