12
Košarka

FOTO: STARSPORT

KRK: Džikić ima recept za Zvezdu, pobeda Partizana za plasman u finale (FOTO)

Objavljeno: 20.02.16 u 23:01

Košarkaši Partizana nastavljaju da nižu pobede od dolaska Aleksandara Džikića na klupu ovog tima, a ova protiv Crvene zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća svakako će im biti najdraža jer je možda i vredna trofeja 68:60 (17:13, 16:12, 19:14, 16:21)

Početak utakmice nije nagoveštavao razvoj kakav se desio pošto je Zvezda trojkama kinsija i Dangubića i solidnom odbranom uspela da dođe do pet poena viška (13:8), a ispostaviće se da je to bila i najveća prednost crveno-belih.

Snažnom odbranom na ivici faula i odličnim zagrađivanjem ekipa Aleksandra Džikiža zatvorila je svoj obruč u narednih 8-9 minuta što je dovelo do serije od 18:0 Partizana za prednost od 26:13.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Od tog momenta prednost crno-belih uglavnom je bila dvocifrena, osima na poluvremenu kada je bilo +8 (33:25). Novom serijom ovog puta od 7:0 na startu drugog dela crno-beli dolaze do maksimalnih 15 poena viška.

Poptuno su crno-beli zaustavili prve napadačke opcije tima Dejana Radonjića o čemu svedoći podatak da je Maik Cirbes postigao samo 12 poena (1/3 za dva, 10/17 sl.bacanja), a Kvinsi Miler se upisao tek u 35. minutu i to su mu bili jedini poeni.

Na poslednju veliki pauzu Partizan je odneo 13 poena viška i prilično lako je čuvao tu razliku pre svega odličnom „skupljenom“ odbranom. Takođe je Partizan izdominirao i pod košem tačnije ispod obruča rivala o čemu svedoči čak 21 ofanzivni skok crno-belih iako rival ima jednog od najboljih centara Evrope.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trojkom Milera u 35. minutu Crvena zvezda je makar na momenat spustila razliku na jednocifrenu (56:47), ali je Partizan iskoristio naredna dva napada za +13 (60:47).

Na nepuna tri minuta pre kraja crveno-beli poenima Kinsija ponovo smanjuju na magičnih -9 (62:53), ali večeras je nerešiva enigma za Cirbesa bila igra Kevina Džonsa sa visokog posta odnosno njegovi šutevi sa poludistance (64:53). Na nešto više od minuta do kraja crno-beli su imali +7, a crveno-beli su se odlučili za penal završnicu jer više nije bilo vremena za taktiziranje.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Dvojka Džamara Vilsona na 35 sekuundi pre kraja meča za 67:59 bila je i tačka na ovaj meč odnosno do kraja je bilo samo određenih kozmetičkih promena rezultata.

Najbolji u redovima Partizana bili su Amerikanci Džons sa 19 i Vilson sa 16 poena, a na drugoj strani Kinsi je ubacio 22, Micić 16, a Cirbes 13, ali nisu imali pravu podršku saigrača u napadu.

U finalu, u nedelju od 21 sat, Partizan že igrati protiv Mega Leksa koji je ranije tokom dana savladao Metalac.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Partizan – Crvena zvezda 68:60 (17:13, 16:12, 19:14, 16:21)

Dvorana: Čair (Niš)
Gledalaca: preko 4.000
Sudije: Belošević, Jiovčić, M. Vojinović

Partizan: Cvetković 6, Aranitović, Džons 19, Murić 11, Marinković 5, Tanasković, Vitkovac 3, Koprivica 2, Milutinović 4, Vilijams 2, Jovanović, Vilson 16

Crvena zvezda: Kinsi 22, Rebić, Dangubić 6, Lazić 1, Simanić, Micić 16, Tejić, Simonović, Gudurić, Miler 3, Cirbes 12, Štimac
[/stextbox]

0
0

12 Komentara

    • Niste bas ni vi jeftina ekipa.A o drzavnim sponzorima sami pricate.Bez duse?Zvezdu voli 4 miliona ljudi vise od partizana.Cestitam na velikoj pobedi!Vama veliki trijumf,nama nebitan kiks.EL zove

      0
      0
      Odgovori
  1. Vec decenijama ponovo vidjene iste scene sa basket utakmica, ucveljene crvene narikace, pa po ko zna koji put gasenje kkcz, pa opet „ozivljavanje“ i spas od strane bankomata i pravljenja nove i novog Evropskog projekta, pa opet gasenje i tako u krug, MNOGO JE BRE POSTALO DOSADNO… .!. XXAAXXAA .!. U najavi novi mutant, tj. frankestajn …. .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  2. Vec decenijama ponovo vidjene iste scene sa basket utakmica, ucveljene crvene narikace, pa po ko zna koji put gasenje kkcz, pa opet „ozivljavanje“ i spas od strane bankomata i pravljenja nove i novog Evropskog projekta, pa opet gasenje i tako u krug, MNOGO JE BRE POSTALO DOSADNO… .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ocekivano!Sve cestitke Partizanu.Isto ce biti i u prvenstvu,jer Zvezda nema trenera.Dzikic se igra sa njim.Pravi ga smesnim i ponizava.Svaka cast rivalu jos jednom.

    0
    0
    Odgovori
  4. Razlika je trebala biti 20 stalno.

    Kukuruz bruka košarku, ceo meč na penalu, dajte statistiku faula i bacanja.

    Skok 21:8

    Sutra DV društvo

    Džikić : Milojević

    0
    0
    Odgovori
  5. Svako sa zdravim mozgom i iole malo kosarkaskog znanja vidi iz aviona da je utakmica data partizanu. Sramota je ali je tako!
    p.s. Zna se ko ce gde zavrsiti na kraju, Zvezda sa titulom, partizan sa nulama!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter