1
Košarka

ONI SU ZAPOČELI CRNO-BELU ISTORIJU: Izglasana najbolja petorka KK Partizan

Objavljeno: 11.02.16 u 18:48

Bogatu istoriju Košarkaškog kluba Partizan obeležilo je mnogo kvalitetnih igrača, a navijači crno-belih opredelili su se za ovu petorku koja je sve započela.

Na zvaničnom sajtu KK Partizan bilo je organizovano glasanje za najbolju petorku koja je obeležila početnu istoriju najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kolektiva. Tačnije, to nije bila klasična petorka od plejmejkera do centra, već je pet igrača sa najviše glasova pobedilo u ovom izboru.

Očekivano, najviše glasova dobili su dvojac koji je i prvi podigao ime Partizana do velikih visina – Dragan Kićanović i Dražen Dalipagić. Kića i Praja su dobili ubedljivo najviše glasova, prvi 1447, a drugi 726 glasova.

Pored njih u ‘petorci’ su se našli i Miško Marić, Dragan Todorić i Zoran Koprivica, koji su pak imali znatno manje glasova u odnosu na gorepomenuti tandem.

U izboru za najbolju petorku iz prvih trofejnih generacija Partizana bilo je još igrača kao što su Petrović, Pešić, Savović, Milojević, Farčić, Kerkez, Beravs…

0
0

1 Komentara

  1. Ne mogu da se setim Zorana Koprivice… Bio je Slavisa Koprivica… Kica i Praja su cudo, ali i „Dva Saleta“ su takodje cudo. Ne znam koji dvojac je veci…. Nikako jedna petorka, vec petorke po generacijama….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter