0
Košarka

ODLAZI MEĐU BESMRTNE: Velika čast za bivšeg košarkaša Partizana i Crvene zvezde!

Objavljeno: 05.02.16 u 20:58

Kada toliko lepih stvari pružiš jednom klubu, to se onda uvek lepim i vrati.

Postoje omraženi košarkaši koji su nosili dres i Partizana i Crvene zvezde, a postoje i oni koji su to činili izuzetno profesionalno, a posle svega toga ostali neuprljanog obraza kod navijača oba kluba. Jedan od njih je Milan Dozet, koji je osim ‘večitih rivala’, najveći trag ostavio u Igokei iz Laktaša.

Dozet je bio kapiten šampionske generacije Igokee u sezoni 2012/2013 kada je ovaj klub došao do najviših visina u svojoj istoriji.

Aleksandrovčani mu to nikada neće zaboraviti i u nedeljnoj utakmici protiv Crvene zvezde će mu upriličiti veliku čast. Naime, pre početka utakmice njegov dres biće povučen i zauzeće svoje mesto pod svodovima dvorane u Laktašima.

– Na ovaj način želimo da se zahvalimo Milanu Dozetu, igraču koji je dao zaista veliki doprinos afirmaciji našeg kluba, jer je upravo ta generacija, predvođena današnjim trenerom Bajićem, dovela Igokeu na jedno važno mjesto kada je u pitanju košarka u regionu. Mi smo tada bili prvoplasirani tim regularnog dijela ABA lige, ostvarili smo najveći uspejh u klupskoj istoriji, i upravo od tada, može se reći, počinje nova era košarkaškog kluba Igokea. Dres Milana Dozeta prvi je koji se podiže pod svodove dvorane u Laktašima, a sigurno da će ih u budućnosti biti još – rekao je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

Karijeru je počeo u Partizanu gde je proveo dve sezone, a 2001. godine je došao u Crvenu zvezdu, gde je proveo tri sezone i osvojio Kup Radivoja Koraća. U karijeri je nosio još dres Zemuna, Sloge, Vojvodine, Kijeva, Paneliniosa i kiparskih timova AEL Limasola i APOEL-a.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter