2
Košarka

FOTO: STARSPORT

CRNO-BELI U SLOVENIJI: Da li je vreme za prvu pobedu u gostima?

Objavljeno: 16.01.16 u 12:59

U okviru 20. kola ABA Lige j.t.d. večeras će u Novom Mestu snage odmeriti Krka i beogradski Partizan.

Ovo će biti drugi ovosezonski okršaj ove dve ekipe, a u prvom delu lige Krka je odnela veliku pobedu iz Beograda, trojkom Mirka Mulalića samo nekoliko sekundi pre kraja meča. Međutim, sada su okolnosti nešto drugačije.

Krka je u seriji od pet uzastopnih poraza, uključujući i dve utakmice u FIBA Evrokupu. Trenutno zauzimaju 8. poziciju sa skorom 8/11, u prethodnom kolu su lako poraženi u Valjevu od Metalca.

Sa druge strane, Partizan je u prethodnom kolu konačno, posle četiri uzastopna poraza, uspeo da pobedi Cibonu u ,,Pioniru’’. Iako su i na toj utakmici crno-beli pokazali određene slabosti i oscilacije u igri, pobeda je ono što se piše, a njima je bila preko potrebna za povratak samopouzdanja.

Partizan sa skorom 7/12 zauzima pretposlednje mesto na tabeli, ali je važno napomenuti da sve ekipe od 5. do poslednjeg mesta razdvaja samo jedna pobeda.

Trener Džikić je debitovao u prošlom, a u ovom kolu će debitovati najnovije Partizanovo pojačanje, Darel Vilijams. On je prošlog vikenda došao u redove crno-belih iz belgijskog Pepinstera.

Ovo će, ujedno, biti i povratak nekadašnjeg trenera Krke, a sada stratega Partizana na mesto uspeha. Podsetimo se, Džikić je sa Krkom u sezoni 2010/11 osvojio Evročelendž kup, a u istoj sezoni je uspeo da ovu ekipu odvede na završni turnir Jadranske lige.

Pored ove utakmice, danas se igraju još dve, a sastaće se Cibona – MZT Skoplje i Budućnost – Union Olimpija.

Pripremio: Filip Srbljak

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter