8
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL, TOP16: Zvezda se naučila na greškama, PAO pao u Atini, Pavlović potpuno zaustavljen (VIDEO)

Objavljeno: 14.01.16 u 22:03

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su prvu pobedu u Top16 fazi ovogodišnjeg izdanja Evrolige pošto su u Atini pred oko 11.000 gledalaca savladali domaći Panatinaikos sa 74:63 (16:14, 22:20, 16:14, 20:15).

Utakmicama je počela tvrdim odbranama i prilično neefikasnim napadima na obe strane pa je posle pola prve deonice rezultat glasio 4:4. Do kraja prvog perioda Zvezda je uspostavila bolju komunikaciju u ofanzivi pa je na prvi odmor odnela dva poena viška.

Nešto slično viđeno je i u drugih 10 minuta kada su se timovi smenjivali u vođstvu, da bi ponovo tim Dejana Radonjića prdvođen odličnim Cirbesom napravio seriju i došao do maksimalnih +7 (30:37). Zeleni iz Atine ipak uspevaju da uhvate priključak i da spuste na samo četiri poena manjka (38:34).


(Izvor: Youtube/Crvena Zvezda We Are Back)

Drugo poluvreme sa dve trojke otvara Stefan Jović i prvi put donosi dvocifrenu prednost crveno-belima (44:34). Malo po malo domaći su smanjivali razliku i ponovo su uhvatili priključak prišavši na samo -2 u 28. minutu.

Nije to previše pokolebalo tim iz Beograda koji je nastavio sa odličnom igrom u odbrani koja ponovo uz solidan napad donosi maksimalan plus u 32. minutu (59:48). Za razliku od utakmica u Strazburu i Istanbulu sa Anadolu Efesom crveno-beli su ovog puta uspeli da sačuvaju stečeno i da uđu u mirnu završnicu u kojoj domaći nisu imali šansu za preokret.


(Izvor: Youtube/Crvena Zvezda We Are Back)

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Cirbes sa 12 poena, a pored njega dvocifreni su bili Štimac i Lazić sa po 11. U domaćem timu Gist je ubacio 15, Raduljica i Feldin po 12, ali nisu imali pravu podršku saigrača. Zanimljivo je da Saša Pavlović za 13 minuta na terenu nije postigao niti jedan poen.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Panatinaikos – Crvena zvezda 63:74 (14:16, 20:22, 14:16, 15:20)

Dvorana: Olimpijski sportski centar
Gledalaca: 11.000
Sudije: Rižik (Ukrajina), Konde (Španija), Balak (Izrael)

Panatinaikos: Pavlović, Haralampopulos, Janković 3, Focis, Raduljica 12, Feldin 12, Dijamantidis 5, Gist 15, Kalates 7, Papajanis 4, Luncis, Kuzmić 5

Crvena zvezda: Kinsi 9, Rebić, Dangubić 6, Lazić 11, Simanić, Micić 5, Simonović 5, Gudurić 2, Jović 9, Miler 4, Cirbes 12, Štimac 11
[/stextbox]

0
0

8 Komentara

  1. A da javiće se pred sledeću Zvezdinu utakmicu da priča laže i maže A pre svega da sanja da će zvezda da izgubi da će neki tamo mali Pao da nas dobije…

    0
    0
    Odgovori
  2. Ajde sad opet da pljujete Radonjića. Pobedio je sa malom razlikom. Hahaha…neznalice. Šta je sve mučenik, ni kriv,ni dužan, doživeo od znalaca. Radonjić je dobar trener!

    0
    0
    Odgovori
  3. Tako se dobija Pao na svom terenu a ne da te Željko pusta kad mu ne trebaju bodovi.Zašto se pominje neki Pavlović?Ko je taj lik?Samo napred i idemo na F8 bez problema.Vratili smo brejk od Fenera,ostale možemo sve da dobijemo kod kuće i da probamo Darušafaku,Cedevitu i Unikahu na strani da čuknemo.

    0
    0
    Odgovori
  4. Da ih sudije nisu u velikoj meri pomagale kod lopti koje sunse od njih odbijale u aut pa su im rako u zadnjoj cetvrtini tako vratili tri, da im nisu dozvolili da igraju grublje ‘ne i grubo’ ali grublje u oba smera u odnosu na Zvezdu verujem da bi bilo i +20 za Zvezdu….dobro odigrano sve vreme, bravo za tim, bravo za strucni stab koji je vidi se odlicno procitao igru Grka

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter