13
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD LIGA: Sutjeska demolirala Partizan i predala mu ‘fenjer’ (VIDEO)

Objavljeno: 04.01.16 u 22:48

U poslednjem meču 18. kola ABA lige Sutjeska je kao domaćin savladala Partizan 82:71 (18:10, 29:15, 18:19, 17:27).

Očajno! Najkraće opisati stanje u najtrofejnijem srpskom košarkaškom kolektivu. Crno-beli su posle 18 odigranih kola poslednji tim ABA JTD lige i grčevito će se boriti za opstanak. Poraz od najslabijeg tima u ligi od 11 (bilo je 26) poena razlike znak je da nešto pod hitno mora da se menja.

Od samog početka crno-beli su izgledali bledo. Za deset minuta postigli su svega deset poena, a svega dva za šest minuta. U tim momentima nije briljirala ni Sutjeska, te je četvrtinu završila sa vođstvom 18:10. Partizan se probudio početkom drugog dela, stigao na minus „jedan“ – 21:22, ali je to sve bilo od učenika Petra Božića na ovom meču. Usledila je neverovatna serija Nikšićana 25:4 uz sjajan šut za tri poena Vranješa.

(Izvor: YouTube/Partizan video materijal)

Tada je bilo jasno da će Partizan doživeti novi poraz i ostati jedini tim u ligi bez pobede na gostujućem terenu, ali su se Grobari nadali da će bar razlika biti smanjena. Sutjeksa je u jednom trenutku imala „plus 26“, ali je četa Petra Božića upsela da u poslednjoj četvrtini istopi prenost i izgubi sa pristojnih „minus 11“ – 82:71.

MVP utakmice i kola u ABA ligi bio je Vranješ sa 27 poena i 13 skokova sa neverovatnim indeksom od 42. Pratio ga je Pavlićević sa 17 poena, dok je Albijanić „upisao“ 10. Sa druge strane superraspoložen je bio Džons sa 20 poena, Vilson je imao 12, Murić 11, a Cvetković deset. Malo da se izbegne najlošiji razultat u bogatoj istoriji evropskog šampiona.

Partizan zvanično nije poslednji tim ABA lige, jer se trenutno gleda koš razlika, ali kada bi se prvenstvo sada završilo začelje bi pripalo crno-belima koji imaju 24 osvojena boda, koliko Sutjeska i Igokea, a oba rivala imaju bolji međusoban skor.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SUTJESKA – PARTIZAN 82:71 (47:25)

Hala u Nikšiću. Gledalaca: 4.500. Sudije: Matej Bolthauzer, Petar Obradović, Boris Krejić.

SUTJESKA: Pavličević 17, Ćalasan, Albijanić 10, Spasojević 4, Čvorović, Korać 3, Žižić 7, Pavić 6, Vranješ 27, Varda 8, Raš, Šalić.
PARTIZAN: Cvetković 10, Aranitović 7, Džons 20, Murić 11, Marinković 3, Vitkovac 4, Đumić, Koprivica, Magdevski, Mikutinović, Vrabac 4, Vilson 12.

[/stextbox]

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ABA JTD liga, 18. kolo:
Rezultati:

Ponedlejak:

Crvena zvezda – Cedevita 79:80
Sutjeska – Partizan 82:71

Nedelja:

Igokea – MZT 70:86
Cibona – Metalac 77:73

Odigrano u subotu:
Mega Leks – Zadar 87:61
Krka – Olimpija 55:59
Budućnost – Tajfun 81:61

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

13 Komentara

  1. Fenjerasi,zovite Dula nazad da se vrati i da ponese pare koje je ukrao za skupocena umetnicka dela,klub vam tone u ambis a on i dalje kupuje,samo kupuje i prica kako ce biti bolje kada se vrati!!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Sto su bahatiji u svojim izjavima,kako igraci,tako i navijaci,klub im tone sve dublje i na kraju ispada iz lige,milion posto.Samo im je Zvezda u mislima i njome se bave,umesto samim sobom.Danas citam mali Marinkovic izjavljuje kako nisu daleko od 5.mesta…eeeej,pa svi vide da ispadaju a on masta o 5.mestu,stvarno nestvarno i ne logicno.Trebace im dve decenije da se oporave od ovoga jer karma je cudo.Onaj prethodni trener je lagao i obmanjivao javnost,ispirao mozgove onima koji su ga slusali ali evo sta je postigao i on i klub.

    0
    0
    Odgovori
  3. Malo je to, malo, za poznatog Kupca, ne fuziju i investitora, vec Kupca (po uzoru na N. Covica sa kkcz) Miska Raznatovica i njegovog najjaceg igraca Pekmena-legendu Svetinje, kao i pomocnog igraca (ili sporednog, ali nista manje vrednog Peru-Trojanca, sa Kecmanom i Bericem..) !!! Opasna i zakulisana igra se vodi protiv jedinog zivog, najveceg i najuspesnijeg brenda i kk-Partizan !!! Mega ce biti treca ili cetvrta, preuzima ime KKP, dobija navijace (ono sto joj pored brenda i Imena-Fali) i krece nastup Novog kk Partizan u Evropi sa novim trenerom Dejanom Milojevicem, takodje „legendom KKP !!! Da li se VI Grobari slazete sa tim scenarijom ili NE ..??!! Ja se protivim bilo kojoj prodaji Svetinje na ovakav nacin, zalazem se za Javno i Transparentno nadmetanje poznatih biznis i sportskih interesnih grupa na celu sa istinskim legendama tipa Kicanovica i slicnih !!! Misko Popovic Fratello i DV za spas Svetinje i Ikone Srpske kosarke-kk Partizan-Mit ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!! Stop dogovoru i ruckovima poznatih…kupaca: N. Covicu i Miskovom „paravanu“-PEKmenu !!! Stop jeftinoj i pogresnoj prodaji KKP !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter