14
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD LIGA: Šok u Pioniru, Pulen srušio Zvezdu, nesporazum Jovića i Radonjića (VIDEO)

Objavljeno: 04.01.16 u 20:13

U derbiju 18. kola ABA lige Cedevita je u Beogradu savladala Crvenu zvezdu 80:79 i tako crveno-bele prikovala za treće mesto na tabeli.

Cedevita je dobro otvorila utakmicu i posle pet minuta igre stigla je do lepe prednosti 13:7. U tim trenucima nerešiva enigma za odbranu crno-belih bio je Bilan podpomognut Pulenom. Zagrepčani su na prvi odmor otišli sa makasimalnih 22:16. U drugoj četvrtini Crvena zvezda je zaigrala dosta bolje, Miler je predvodio crveno-bele koji su se trojkom Simonovića vratili prvo na 22:22, a potom i šutem iz daljine Kinsija stigli do prednosti 27:25. Četa Dejana Radonjića je na „veliki odmor“ otišla sa „plus tri“ – 37:34.

Crveno-beli su fantastično odigrali treći period. Štimac je „izveo iz takta“ Bilana, naterao ga je da napravi tehničku grešku i sa četiri faula izađe iz igre. Zvezda je to iskoristila i pred poslednjih deset minuta ušla je sa prednošću 63:52. Ipak, Cedevita se nije predavala, topila je prednost rivala i šutem za tri poena, pre svega Pulena, stigla do egal završnice. Poslednja dva minut duela u Pioniru ni Hičkok ne bi režirao. Pulen je trojkom doneo prednost Cedeviti 74:73, ali je Gudurić već u sledećem napadu odgovorio za 76:74. Van svih očekivanja za tri je pokušao i Bilan sa druge strane i pogodio 76:77. Gudurić je ponovo preuzeo odgovornost, ali je promašio, a Pulen je Cedevitu odveo na „plus tri“ 79:76. Fenomenalni Gudurić je pogodio novu trojku za izjednačenje, a onda se dogodilo nešto nedopustivo. Negde oko 15 sekundi pre kraja Radonjić je tražio da se pravi faul, Jović to nije čuo i zakasnio je. Pulena je na slobodna bacanja poslao tek pet sekundi pre kraja, a Crvena zvezda nije imala tajm-aut. Amerikanac je pogodio jedno bacanje, Kinsi pokušao u poslednjoj sekundi, ali bez uspeha, Cedevita je slavila 80:79 i tako Zvezdu zakucala za treću poziciju i tešku situaciju za plej-of.

Pulen je briljirao kod pobednika sa 24 poena, Bilan je imao 19, a Voker deset, što je bilo dovoljno za podvig u Beogradu. Sa druge strane Miler je „upisao“ 19 poena, Cirbes 17, a Štimac 14 koševa. Novajlija Kinsi se zaustavio na solidnih osam poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – CEDEVITA 79:80 (37:34)

Hala: Pionir. Gleadalaca: 4.652. Sudije: Saša Pukl, Sašo Petek, Miloš Koljenšić.

CRVENA ZVEZDA: Kinsi 8, Rebić, Dangubić 3, Lazić 2, Micić 2, Tejić, Simonović 8, Gudurić 6, Jović, Miler 19, Cirbes 17, Štimac 14.
CEDEVITA: Pulen 24, Vajt 9, Pilepić 1, Babić 8, Žganec 4, Voker 14, Musa 2, Bilan 19, Mazalin, Gordić, Zorić 2, Arapović 3.

[/stextbox]

0
0

14 Komentara

  1. Dve godine i tu je kraj ništa od ovrolige naredne sezone. Haha Mutiraše opet ne pomažu milioni ne pomaže Kinziiiii

    0
    0
    Odgovori
    • Sine,a da povedes ti racuna o svom propalom i raspalom klubu,koga je Sutjeska razbila i zakovala za dno.Za Zvezdu ne brini,bice prva,bez obzira sa kog mesta udje u plej of.Druga ligo,siri svoje grane da prihvatis mlade partizane…mada i nisu nesto mladi.

      0
      0
      Odgovori
  2. Gospodin Covic je suvise sujetan. Ne zeli da prizna gresku zvana Radonjic ! 21 , 15 a sada 12 poena samo u kratkom vremenskom intervalu je greska trenera ! Zvezda igra bez taktike,to su samo solo akcije ili 2 na 2,procitano! Radonjic je zeznuo i prvu godinu sto nismo osvojili ABA prsten..itd.. Gospodine Covicu nemoj da bude suvise kasno sto jednostavno NECES da priznas gresku!

    0
    0
    Odgovori
  3. Kakav bre SHOK, imate umisljenog gazdu, koji se bahati sa bankomatom, gomila isti profil igraca koji ne mogu zajedno, kinsi i miler su kao ulje i voda !!! Tek ste juce osnovani i vec bi da se nosite sa nama i sa tradicijom Srpake Istorije i kosarke, legendarnim klubom Srbije-KK Partizan-Mit ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori
    • E neka si nam ti rekao! Ti sve znas! Idi vidi da li jos postoji tvoj klub! I kako napreduje u kupu Zike Sarenice! Pusti Zvezdu, sila smo za vas…moze nam se! I opet cemo osvojiti Aba ligu, iz koje cete vi ispasti! .!.

      0
      0
      Odgovori
    • Idiote,vi ste najveca bruka Srbije.Dobila vas je Sutjeska i prikovala za dno,zabila ekser u mrtvacki sanduk.Bavi se svojim raspalim klubom Zvezdu,kao najveci srpski brend i jedini ponos Srbije,ostavi na miru.

      0
      0
      Odgovori
  4. U aba ligi se do kraja nece nista znati. Ovde svako svakog moze da pobedi sto se tice prva 4 mesta 🙂 vreme ce da pokaze.

    0
    0
    Odgovori
  5. Djesi sada kinzyyyyyy…usrao si motku…sad vidis da si obukao prljav dres a dodatno si isprljao ruke iako pricas da te stiti isusova krv…NECISTA JE KRV…Procitaj tu knjigu…

    0
    0
    Odgovori
    • Kinsi je prosle godine nosio najprljaviji dres u karijeri,tzv.pacavru i to mu je bilo dno dna.Ne sekirajte se vi za njega i za najbolji srpski tim,vec za svoj mali,koji ce veceras u Niksicu da ostane na samom dnu i fakticki ispasti iz ABA lige.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter