0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: ‘Srpski’ derbi pripao Žocu i Feneru, Lokomotiva ‘protutnjala’ Zagrebom

Objavljeno: 30.12.15 u 22:20

Kompletirano je prvo kolo TOP 16 faze Evrolige, a srpskim ljubiteljima igre pod obručima najinteresantniji je bio duel dve ekipe sa najviše srpskih igrača.

Ništa nije delovalo na startu da ćemo gledati neizvesnu utakmicu, jer je Fener otvorio meč sa 14:0. Međutim, tim Aleksandra Đorđevića vratio se u meč vrlo brzo, pa smo u nastavku gledali utakmicu, veoma atraktivnu, koja je mogla da krene u oba smera.

Na kraju je otišla na stranu domaćih, najviše zahvaljujući Ali Muhamedu i Peri Antiću koji su pogađali u odsudnim momentima. Dve trojke Antića na istecima napada bile su ključne za ishod ovog meča.

Ekpe Judo bio je najbolju u trijumfu Fenerbahčea sa 16 poena, Điđi Datome je ubacio 15, dok su Antić, Veseli i Bogdanović postigli po 12 poena. Nikola Kalinić odigrao je svega pet minuta i nije ostvario poenterski učinak.

Na drugoj strani, Miroslav Raduljica i Džejms Gist su bili najbolji sa po 14 koševa, Saša Pavlović je dodao 10, dok je Ognjen Kuzmić ubacio svega tri poena.

U Zvezdinoj grupi još su se sastali Cedevita i Lokomotiva, a pobedu je ubedljivo odneo moskovski sastav. Predvođen Malkomom Dilejnijem, ruski tim je u poslednjoj deonici odneo pobedu na startu TOP 16 faze.

Evo i svih rezultata:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

EL, TOP 16:

Top 16 rezultati:

E grupa:

Utorak:

Unikaha – Darušafaka 70:62

Sreda:

Anadolu Efes – Crvena zvezda 85:84
Cedevita – Lokomotiva Kuban 75:89
Fenerbahče – Panatinaikos 82:75

F grupa:

Utorak:

Himki – CSKA Moskva 91:89
Olimpijakos – Barselona 74:62

Sreda:

Žalgiris – Laboral Kuća 68:89
Real Madrid – Brose Basket 82:79

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter