0
Košarka

KSS: Bjelica najbolji igrač, Ana Dabović najbolja igračica

Objavljeno: 24.12.15 u 14:53

Košarkaški savez Srbije prvi put u svojoj istoriji izabrao je najbolje pojedince u godini, to su Ana Dabović i Nemanja Bjelica.

Najboljeg košarkaša i košarkašicu protekle godine izabrali su tačnije košarkaški novinari, a pravoglasa imali su predstavnici nacionalnih dnevnih listova i TV-a sa nacionalnom frekvencijom.

Osim pobednika glasove su dobili još Miloš Teodosić, Miroslav Raduljica, Milica Dabović i Sonja Petrović.

Bjelica je bio MVP Evrolige, imao je sjajnu sezonu u Fenerbahčeu koji je odveo na Fajnal-for Evrolige, a u dresu reprezentacije blistao je u prvoj fazi Evrobasketa u Berlinu, naročito u pobedama protiv Španije i Nemačke. Odlične partije lansirale su ga u NBA ligu, gde je vrlo zapaženo počeo debitantsku sezonu u dresu Minesote.

Dabovićeva obeležila je prošlu godinu, istorijsku za žensku reprezentativnu košarku u Srbiji, pošto je osvojeno prvo evropsko zlato u našoj istoriji. Ana je proglašena za MVP igračicu Evropskog šampionata u Budimpešti, a kvalitet je potvrdila i u ženskoj NBA ligi, gde je u dresu Los Anđeles Sparksa izabrana u ruki petorku. Trenutno sa uspehom nosi dres Jakin Dogua u ligi Turske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter