Uprava Čikago Bulsa na čelu sa generalnim menadžerom, Gerom Formanom, namerava da se odrekne usluga svog rezervnog centra, Žoakima Noe ali i Tadža Gibsona.

Naime, kako je preneo NBA insajder Yahoo Sportsa, Adrijan Vojnarovski u svom podkastu, rukovodstvo “Bikova” nema nameru da zadržava dvostrukog Ol-stara i reprezentativca Francuske, Žoakima Nou. Navodno, na listi za odstrel je i krilni centar, Tadž Gibson.


Čikago je pretrpeo tri vezana poraza od Detroita, Njujorka i Bruklina. Upravo ova tri poraza bila su glavni razlog zbog kojeg su čelnici kluba stavili prst na čelo odlučivši da se zapitaju “šta to ne štima” u njihovim redovima.

Prema navodima Vojnarovskog koji se poziva na priču sa jednim neimenovanim generalnog menadžera, uprava Bulsa planira da trejduje i Žoakima Nou i (ili) Tadža Gibsona kako bi angažovali “kvalitetnog krilnog igrača”.

– Nekoliko generalnih menadžera u NBA ligi su mi rekli da su Bulsi odlučni da angažuju kvalitetnog krilnog igrača. Toni Snel je dobio dovoljno prilike po mišljenju ondašnjih čelnika i nije uspeo da ih iskoristi. Kako sam saznao, Bulsi su spremni da zamene Žoakima Nou i Tadža Gibosna – istakao je Vojnarovski i dodao:

– Možda neće trejdovati obojicu u istom ternutku, ali su obojica na trejd listi, i spremni su, ako nađu dobro rešenje, da ih puste. To je pravac kretanja ove franšize pošto smatraju da im je potreban kvalitetan šut s perimetra – navod Vojnarovski.