13
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Zvezda dočekala Vilijamsa i skinula novi ‘skalp’ favoritu, Miler brutalno ‘zakucao’ Himki! (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.15 u 21:53

Crvena zvezda je ostvarili četvrtu pobedu u Evroligi, ovog puta nad Himkijem u prepunom ‘Pioniru’ rezultatom 96:91 (27:26, 23:27, 18:16, 28:22).

Bio je ovo povratak Markusa Vilijamsa u tim Dejana Radonjića, koji je razgalio Zvezdinu publiku i privukao gotovo osam hiljada ljudi u dvoranu ‘Pionir’. To je i pomoglo da crveno-beli odigraju još jednu evropsku utakmicu na vrhunskom nivou.

Crvena zvezda je nošena podrškom sa tribina, gde su navijači imali posebnu poruku za Markusa Vilijamsa, mnogo bolje otvorila meč i u prvih sedam minuta došla do dvocifreni prednosti prvim poenima Vilijamsa po povratku posle suspenzije.

Međutim, ruski tim je uspeo da se u potpunosti vrati već do isteka prvih 10 minuta i vrati rezultatski egal (27:26). Druga četvrtina protekla je u rezultatskoj klackalici, sa nekoliko sjajnih poteza, poput blokade Nikole Rebića nad 19 centimetara višim Markom Todorovićem, koja je bacila u trans čitavu halu.

(Izvor: youtube / Crvena Zvezda We Are Back)

Na poluvreme se otišlo sa tri poena prednosti u korist Himkija, koju je Rusima doneo Aleksej Šved trojkom uz zvuk sirene.

U trećoj deonici Zvezda gostujući sastav je u potpunosti preokrenuo rezultat i serijom pogodaka Šveda, Peterija Koponena i Sergeja Monije stekao lepu zalihu, koja, pak, nije dugo potrajala.

Zvezda je zaigrala maestralnu odbranu u kojoj je prednjačio Marko Simonović, a na drugoj strani probudio se Kvinsi Miler i uz Stefana Jovića Zvezda je vratila vođstvo u svoju korist.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

(izvor: youtube / Sport Nation)

Ušlo se u neizvesnu poslednju deonicu u kojoj je Zvezda imala blagu prednost od dva do četiri poena, ali je nezaustavljiv bio Aleksej Šved. Smenjivali su se čuvari na njemu, ali ni Simonović ni Lazić nisu mogli da ga ‘ukoče’, pa je Himki uspeo čak i da dođe u vođstvo.

Ipak, Vladimir Štimac je uhvatio nekoliko lopti u napadu, trojku je pogodio i Marko Gudurić, a kada je Maik Cirbes poentirao na manje od dva minuta pre kraja Zvezda je imala šest poena razlike.

Šved je nastavio da briljira, a Jović je izgubio loptu pod svojim košem za ‘minus dva’ Himkija. Međutim, već u sledećem napadu, tačnije, na isteku Cirbes je bio ‘kratak’ na ‘flouteru’, ali je Kvinsi Miler prikucao loptu u koš za eksploziju u Pioniru. Brutalno!

 

U sledećem napadu Šved je uzvratio trojkom sa osam metara, ali je nešto kasnije Miler izblokirao Todorovića na zakucavanju, a onda u kontru zakucao za kraj svake nade ruskog tima o povratku. Crvena zvezda je skinula novi ‘skalp’ velikom favoritu – 96:91.

0
0

13 Komentara

  1. Ovo su prave evroligaske pobede,a ne o e od 52-51 i tako dalje!!!Kosarka se igra zbog publike i poena,to je prelep sport koga su neki svojevremeno unakazili svojim bednim partijama!!!!Sada se vraca i reprezetativna kosarka a to je najvaznije,veliki pozdrav za moju bracu Delije i slavite dugo u noc jer se kosarka vratila na velika vrata!!!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Bravo ponosu nas! Kakva igra kosarkaskog velikana Crvene zvezde, kakva pobeda nad strahovito jakim rivalom,,, Oleee oleee oleeeee velemajstori, presrecni smo,,,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter