0
Košarka

NBA: Mark Gasol do rekorda karijere, Filadelfija do prve pobede, Vol bolji od Lebrona (VIDEO)

Objavljeno: 02.12.15 u 08:36

Šest zanimljivih utakmica bilo je na programu na parketima NBA lige tokom prethodne večeri.

Veče je počelo u Kviken Louns Areni u kojoj su domaći Klivlend Kavalirsi upisali prvi poraz pred svojim navijačima ove sezone izgubivši od Vašington Vizardsa sa 97:85.

Vašington se našao u rezultatskoj krizi u poslednje vreme, a Ol-star plejmejker tog tima, Džon Vol, igrao je kao bleda senka jednog od najdominatnijih igrača sadašnjice NBA lige. Ipak, plej Vizardsa se izdigao iznad situacije i noćas je bio pravi.

On je meč završio sa impresivnim statističkim parametrima proknjiživši snažan dabl-dabl od 35 poena i 10 asistencija, ali uz čak 5 ukradenih lopti i 4 skoka.  Iz igre je šutirao više nego kvalitetnih 14-24, od toga van linije za tri poena 3-5.

Marsin Gortat je sa 15 poena i 11 skokova takođe upisao dabl-dabl, dok svoje šutersko veče nije imao Bredli Bil, iako je došao do cifre od 19 poena, on je iz igre pucao 6-19, a za tri poena vrlo loših 1-10. Srećom po njega, to nije mnogo naškodilo njegovom timu.

Sa druge strane, Lebron Džejms nije imao svoje veče. Četvorostruki MVP NBA lige noćas je ubacio 24 poena uz 13 skokova i 4 asistencije, iz igre je šutirao pristojnih 8-20, ali se mučio sa kontrolom lopte, pa je LBJ sabrao negativni rekord sezone od čak 9 izgubljenih lopti. Ni Kevin Lav nije bio na visokom nivou, po drugi put ove sezone on je stao na jednocifrenom broju poena završivši susret sa 8, uz 2-10 iz igre, ali i 8 uhvaćenih lopti.

(izvor: youtube/Ximo Pierto2)

Ekipa Filadelfije, računajući i prošlu sezonu, upisala je negativni rekord u istoriji američkog profesionalnog sporta vezavši čak 28 uzastopnih poraza. Od toga, 76ersi su upisali i negativni rekord kao ekipa koja je sa najgorim učinkom startovala sezonu, pošto je ovu počela vezavši čak 18 poraza. Ipak, mračna serija je završena za Filu koja je konačno osetila ukus pobede noćas savladavši Los Anđeles Lejkerse u svom Vels Fargo Centru sa 103:91.

Iako je pobeda Filadelfije senzacija sama po sebi, meč je prošao u znaku povratka Kobija Brajanta koji je stigao u rodni grad. Raspoloženi Brajant je već posle 75 sekundi imao upisanih 75 sekundi imao već 9 upisanih poena. Kobi, koji se nije stideo da puca ka košu, na kraju je meč završio sa 20 poena uz slab procenat šuta iz igre 7-26,  te 4-17 za tri poena i samo 2-4 sa penala. Kakvu takvu pomoć imao je od Džordana Klarksona koji je ubacio 19 poena uz 9-19 u šutu iz igre.

Drugi pik s poslednjeg drafta, Danđelo Rasel, ubacio je 12 poena uz 4 asistencije, ali uz 5-14 u šutu iz igre. Na drugoj strani istakao se Robert Kovington koji je meč završio kao prvi strelac tima sa 23 poena uz 8-16 u šutu iz igre. Treći pik s poslednjeg drafta, Džalil Okafor stao je na 12 poena i 5 skokova.

(izvor: youtube/Motion Station)

Ekipa Bruklin Netsa pobedila je noćas Finiks Sanse u svom Barkliz Centru rezultatom 94:91. Neposredno pred meč iz izvora bliskim Bruklinu stigle su informacije da bi čelnici ovog kluba uskoro mogli da trejduju Bojana Bogdanovića, a utakmica sa Sansima ujedno je bio prvi meč Mirze Teletovića u predgrađu Njujorka otkako je prošlog leta napustio klub i stigao u Arizonu.

Utakmica je prošla u znaku Brendona Najta koji je ubacio 26 poena uz 9-18 u šutu iz igre, dok je Erik Bledso stao na 17 poena uz 7 asistencija. Tajson Čendler je propustio duel, njegovo mesto u startnoj postavi popunio je Aleks Len koji je upisao dabl-dabl sa 13 poena i 14 skokova. Da dobro poznaje obruče u Bruklinu Teletović je pokazao tako što je bio jedini rezervista svog tima sa dvocifrenim brojem poena. On je za 19 minuta ubacio 12 poena uz 4-9 u šutu iz igre.

Na drugoj strani, najbolji je bio Bruk Lopez koji je meč završio sa 23 poena. Dvocifreni broj poena, po 11, upisali su još Džeret Džek, Šejn Larkin ali i Vejn Elington koji je ubacio dvocifren broj poena u druom veznanom meču.

(izvor: youtube/Ximo Pierto2)

Ekipa Orlando Medžika posle gotovo tri godine upisala je seriju od četiri pobede. Tim sa Floride noćas je na gostovanju u Target Centru nadigrao Minesotu Timbervulvs sa 96:93. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica odigrao je čak 24 minuta i 20 sekundi, ali je uspeo da upiše tek 3 poena uz 1-5 u šutu iz igre. Bjelica je, ipak, sabrao 8 skokova, 2 asistencije i 1 blokadu i time popunio svoju statistiku.

Za ekipu Orlanda najbolji je bio Nikola Vučević sa 18 poena i uz 12 skokova uz 9-19 u šutu iz igre. Osim crnogorskog centra dvocifreni broj poena imali su i Endru Nikolson sa 15, Alfred Pejton sa 14, Viktor Oladipo i Tobajas Heris sa 13, te Evan Furnije sa 12.

Meč je vrlo lako mogao da ode u produžetke da je Endru Vigins u poslednjim trenucima pogodio oba slobodna bacanja i izjednačio rezultat. Imao je Kanađanin još jednu šansu, ali je bacio „air ball“ sa zvukom sirene. Uprkos svemu navedenom, prošlogodišnji prvi pik je bio najefikasniji igrač svog tima sa 27 poena uz 9-15 u šutu iz igre. Kevin Martin je dodao 16.

(izvor: youtube/Ximo Pierto2)

Košarkaši Memfis Grizlisa savladali su Nju Orleans Pelikanse sa 113:104. Meč karijere odigrao je španski centar, Mark Gasol. Naime, sjajni košarkaš terorisao je jednu od najvećih NBA zvezda, Entonija Dejvisa. Gasol je susret završio ubacivši rekord kariejre od čak 38 poena, uz 13 skokova, 6 asistencija i čak 4 blokade. On je iz igre šutirao 50%, 11-22, a sa lnije penala imao je perfektan skor od 16-16. Osim njega, u taboru Grizlisa još petorica momaka su imala dvocifren učinak.

Mario Čalmers je sa klupe ubacio 11, koliko i Majk Konli. Po 13 poena postigli su Met Barns i Kortni Li, dok je Zek Rendolf ubacio 14 poena. Za Pelikanse je, ipak, prva vest povratak Tajrika Evansa na parket posle 17 mečeva pauze. Bivši 4. pik s drafta 2009. godine ispostavio se kao ključan deo tima Pelikansa bez koga ekipa Alvina Džentrija ne može da funkcioniše kako bi trebalo.

Evans je meč završio sa 20 poena i 10 asistencija uz 7-12 u šutu iz igre. Entoni Dejvis je utakmicu okončao sa tek 4-15 u šutu iz igre, ali je bio na rubu tripl-dabl učinka pošto je imao 17 poena, 14 skokova i čak 9 blokadi. Ipak, to nije donelo trijumf njegovom timu.

(izvor: youtube/Ximo Pierto2)

I, na kraju, Dalas Maveriksi su posle produžetka pobedili ekipu Portland Trejblejzersa i to na gostovanju u Moda Centru sa 115:112. Maverikse je do trijumfa odveo Deron Vilijams koji je upisao rekord sezone od 30 poena uz 8 asistencija. Fenomenalan je bio i Dirk Novicki koji je susret završio sa 28 poena i uz 7 skokova i 6 asistencija, ali i uz pogođenih nekoliko šuteva u finišu četvrte deonice kojim je svom timu omogućio produžetak.

Novicki je utakmicu okončao sa 11-24 u šutu iz igre. Zaza Pačulija proknjižio je monstruozni dabl-dabl sa 14 poena i uz čak 21 skok. Na drugoj strani, Demjan Lilard je bio alfa i omega svog tima, ubacio je 25 poena, podelio je 10 asistencija, šutirao iz igre 10-24, ali nije vredelo. Nisu Portlandu pomogla ni 23 poena Majlsa Lenarda centra koji je meč završio sa 8-17  iz igre, te  4-11 van linije 7.24, ali ni 20 poena Džerada Hendersona.

(izvor: youtube/Ximo Pierto2)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Klivlend Kavalirs – Vašington Vizards 85:97
Filadelfija 76ers – Los Anđeles Lejkers 103:91
Bruklin Nets – Finiks Sans 94:91
Minesota Timbervulvs – Orlando Medžik 93:96
Nju Orleans Pelikans – Memfis Grizlis 104:113
Portland Trejl-Blejzers – Dalas Maveriks 112:115

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter