11
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD: Partizan u penal završnici poklekao u Zagrebu (VIDEO)

Objavljeno: 29.11.15 u 20:51

Košarkaši Partizana poraženi su u još jednoj neizvesnoj završnici, ovog puta u Zagrebu protiv Cedevite rezultatom 75:72 (17:23, 18:13, 14:16, 26:20).

Pre samo nekoliko godina se pred duel Cedevite i Partizana moglo reći da je u pitanju derbi regionalne lige, međutim, sada je to bio duel dva tima sa različitih krajeva tabele. Međutim, na parketu često nije isto kao i ‘na papiru’, a tako je bilo i ovog puta, jer su dva velika rivala odigrala izuzetno neizvesnu utakmicu.

Partizan je, iako oslabljen neigranjem plejmejkera Aleksandra Cvetkovića, mnogo bolje otvorio meč i posle nekoliko minuta već je imao prednost od devet poena (23:14), a na kraju prvih 10 minuta bilo je 23:17.

Međutim, već u uvodnim minutima druge deonice Cedevita je uspela da dođe do izjednačenja (25:25) i od tog momenta timovi su igrali koš za koš, gotovo do kraja utakmice. Partizan je ponovo kuburio sa šutem za tri poena, a najbolji u tim momentima bili su Kevin Džouns i Čedomir Vitkovac.

Potez utakmice defitinivno bila je blokada Volkera nad Vilsonom:

(Izvor: youtube / 1. HNL)

Sa druge strane, ni Zagrepčani se nisu proslavili u tom segmentu igre i uz to su pravili nesmotrene faulove kojima su omogućavali lake poene crno-belima.

Na taj način crno-beli su uspeli da na veliki odmor između dva poluvremena odu sa poenom prednosti – tada je na semaforu stajalo 36:35 za goste.

(Izvor: youtube / Partizan video materijal)

U trećoj deonici timovi su se smenjivali u vođstvu, mada treba istaći da je više bilo tehničkih grešaka na obe strane, nego postignutih poena. Nešto bolje je ovu četvrtinu završio Partizan, pa je u odlučujućih 10 minuta ušao sa vođstvom od tri poena.

Međutim, nikako nije ‘radio’ šut Partizana, nije išlo ni Anđušića, kao ni Marinkovića i Aranitovića, čak je i Kevin Džouns ‘stao’, što je uz par grešaka Džamara Vilsona dovelo do brzog preokreta, te blagog vođstva za Cedevitu. Trojkom Henrija Vokera hrvatski tim je došao do vođstva od sedam poena (63:56) na manje od pet minuta do kraja.

Kao što je bilo tokom celog susreta, odmah je na drugoj strani stigao odgovor, ovog puta Partizana i to u vidu dve vezane trojke za manje od minut. Magdevski i Anđušić su naterali trenera Cibone na novi tajm-aut, a nakon njega Džouns je produžio seriju crno-belih na 8:0 pogotkom ‘iz odbojke.’

A onda je jedan detalj možda i odlučio pobednika. Vanja Marinković je pogodio za tri poena, ali je sudija Saša Pukl poništio taj pogodak jer je istekao napad, a posle nekoliko sekundi Džejkob Pulen je ostao sam iza linije 6,75 i pogodio svoju prvu trojku posle tri promašaja na meču, možda i odlučujuću.

Pogodio je Džouns na drugoj strani, uzvratio Pulen sa linije penala, a onda Magdevski pogodio trojku za ‘minus jedan’ crno-belih, posle, verovali ili ne, pet uhvaćenih lopti u napadu.

U poslednjih 30 sekundi ušlo se sa nerešenim rezultatom (71:71), Danilo Anđušić je sve promašio u šutu sa distance, pa je Partizan pravio faul na 11,5 sekundi do kraja, što je u vođstvo za Cedevitu od dva poena pretvorio probuđeni Džejkob Pulen.

I Cedevita je pravila faul, ali je zadrhtala ruka Danilu Anđušiću. Isto je bilo i sa Pulenom na drugoj strani, ali je Volker uhvatio loptu u napadu na 2,7 do kraja.

Luka Babić je pogodio jedno od dva slobodna bacanja i utakmica je otišla u ruke hrvatskog tima, pošto Vanja Marinković nije uspeo da za 2,2 sekunde iz okreta postigne trojku.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ABA JTD, 12. kolo

Rezultati:
Tajfun – MZT 68:62
Cedevita – Partizan 75:72
21.00 Budućnost – Sutjeska

Ponedeljak, 30. novembar
18.00 Zadar – Igokea
21.00 Crvena zvezda – Cibona

Odigrano u subotu:
Olimpija – Metalac 76:62
Mega Leks – Krka 84:77

Tabela: Mega Leks 9/3, Budućnost 9/2, Crvena zvezda 8/3, Cedevita 9/3, Krka 6/6, Olimpija 5/7, Zadar 6/5, Tajfun 5/7, Igokea 5/6, Metalac 4/8, MZT 4/8, Cibona 4/7, Partizan 4/8, Sutjeska 3/8

[/stextbox]

 

 

0
0

11 Komentara

  1. Nesto citam ove komentare od navijaca koji ne vole Partizan (namerno ih tako nazivam, jer ne znam za koga kada navijaju, a ne znaju ni oni), pa pomislim, mozda smo stvarno sa losim igracima i nesposobnim trenerom ove godine u debelom autu, ali opet postojimo i takmicimo se, ne moramo da ime Delije menjamo u Panteri samo da bi pratili kosarku, kada vec nas klub ne postoji.

    0
    0
    Odgovori
    • Prepuna je Srbija onih koji ne vole tvoj mali klub,tako da to ne treba da te čudi a taj drugi tim,itekako postoji i navijači ne menjaju svoje ime,već ta manjina,navijača komšije malog,pokušava da bude duhovita i da daje reznorazna imena najbrojnijoj grupi u našoj zemlji.Zna se odlično i ko igra u EL i KO JE OSVAJAČ TRIPLE KRUNE.Onaj ko ne zna,može da ode na sajt Evrolige

      0
      0
      Odgovori
  2. Sad pokazujete koliki kompleksi vas deru od partizana, pa sve sami zvezdasi komentarisusmirite se malo Dule vise ne vodi partizan

    0
    0
    Odgovori
  3. Druga evropska utakmica partizana u sezoni i to gradski derbi.Bitno je da i dalje imaju sanse za 4.mesto,ali s kraja tabele.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter