9
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Cirbes, Miler i ‘dečurlija’ skinuli ‘kralju’ krunu (VIDEO)

Objavljeno: 27.11.15 u 22:15

Crvena zvezda je priredila veliko iznenađenje u 7. kolu A grupe Evrolige i u „paklu“ Pionira je savladala Real Madrid 94:88 (28:18, 18:25, 20:24, 28:21).

Dešavanja u „hramu košarke“ ni Hičkok ne bi režirao. U „paklu“ Pionira Crvena zvezda je vodila sa deset poena prednosti, gubila sa istom razlikom, a onda zahvaljujući Mileru, Cirbesu i dečacima Guduriću i Rebiću napravila veliki preokret i na kolena je bacila evropskog šampiona.

Delije, njih više od 8 hiljada, sledilo je krv u venama igrača „kraljevskog kluba“ što se osetilo na početku utakmice kada je Zvezda povela sa 6:2. Real se za trenutak vratio u igru, ali je do kraja prve četvrtine četa Dejana Radonića zahvaljujući trojkama Milera otišla na neverovatnih „plus 10“ – 26:16 i 28:18. U drugom delu igre zaigrao se Rodrigez i Madriđani su uneli strah na tribine Pionira. „Kraljevski“ klub je do kraja prvog poluvremena stigao na 43:46 i mnogi su se uplašili da bi mogao da se ponovi Strazbur od pre šest dana.

Muk je usledio početkom trećeg perioda kada je Real serijom 9:2 poveo sa 52;48. Vrlo brzo Fernandez i drugari su vodili sa „plus 10“ – 60:50 i nada navijača Crvene zvezde za pobedom je svedena na minimum. Na klupi je bio do tada sjajni Miler sa četiri lične greške, kao i Jović kog je Radonjić poslao na tuširanje posle tehničke greške. Amerikanac je ušao i igru i tada je usledio „bum“. Miler pravi seriju od 8:0 sa dve trojke i prodorom, što Zvezdu pred start poslednjih deset minuta vraća na „minus jedan“ – 66:67.

(Izvor: YouTube/Sport Nation)

U poslednjoj četvrtini Dejan Radonjić pravi potez utakmice. U igru uvodi do tada na klupi sve vreme držanog Gudurića. Razigrao se prvo Cirbes, koji je pravio dar-mar pod košem Reala, a onda su Gudurić i Rebić zasuli koš evropskog prvaka. Trojke dvojice momaka, plus koš i faul nad Gudurićem crveno-belima su doneli vođstvo, a Delije su se ponovo probudile i više se sem navijača ništa nije čulo u Pioniru.

Odluka je pala u posednjih 60 sekundi, kada je Kerol pogodio za 86:88, ali zakucavanjem je uzvratio Gudurić 90:86. Promašaj Reala, kaznio je Cirbes sa linije za slobodna bacanja 92:86. Jurio je Real trojku, a dobio dvojku Ajona, Cirbes opet bio precizan sa linije za slobodna bacana, a trojka Ljulja završila je na plafonu Pionira, baš kao i kad je pala u ruke Marka Simonovića. Crvena zvezda je slavila sa 94:88 i poslala je „kralja“ na poslednje mesto u grupi. Bravo, Zvezdo!

Kod pobednika briljirao je Cirbes sa 26 poena, pratio ga je Miler sa fenomenalna 24. Jović je „upisao“ 12. Trba istaći i osam koševa Gudurića postignutih u poslednjih deset minuta igre. Sa druge strane podbacile su „zvezde“. Rodrigez je imao 16 poena, Ajon isto toliko, a Tompkins 14 koševa. Rudi Fernandez za 11 minuta nije postigao koš, to govori kakvu je odbranu igrala četa Dejana Radonjića.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – REAL MADRID 94:88 (46:43)

Hala: Pionir. Gledalaca: 8.000. Sudije: Karmelo Paterniko (Italija), Robert Lotermoser (Nemačka) i Sefi Semeš (Izrael).

CRVENA ZVEZDA: Rebić 5, Tompson 6, Mekel, Lazić 2, Simanić, Tejić, Simonović 4, Gudurić 8, Jović 12, Miler 24, Cirbes 26, Štimac 7.
REAL MADRID: Fernandez, Noćoni 11, Maciulis, Rejes 12, Rodrigez 16, Ajon 16, Kerol 9, Ljulj 8, Tompinks 14, Ernangomez, Tejlor 2, Dončić.

[/stextbox]

0
0

9 Komentara

  1. Klosar do koske se zavukao u rupu i pati, tesko ce taj preziveti noc… BRAVO ZVEZDO, UVEK SAM VEROVAO U VAS,JBG NEKAD SE TUGUJE NEKADA RADUJE, SPORT JE TO.

    0
    0
    Odgovori
  2. Realno Cirbes je bio najbolji. Miler standardno dobar kad je najpotrebnije. Sto se dece tice, solidni ali moraju jos mnogo mnogo da rade, naslov je prenapuhan, protiv Strazbura smo izgubili jer Rebic na jacu odbranu ne ume da prenese loptu. Sve u svemu pobeda je najbitnije, a manje je bitan pojedinacni ucinak

    0
    0
    Odgovori
  3. Majstor cuvao guduru za kraj,znao je da ce se mnogi istrositi i ostavio ofanzivnog igraca za prelomne trenutke.BRAVO RADONJA

    0
    0
    Odgovori
  4. Oleeeeeeeeee! Ponosni i presrecni na kosarkaskog velikana Crvenu zvezdu! Nemam reci da opisem koliko sam srecan i zadovoljan,,, Ovo moze samo Zvezda koja je mnoogo puta u istoriji pobedjivala Reala,,, Delije su posebna prica,,,SJAJNI!

    0
    0
    Odgovori
  5. Alooooooo pljuvaci dje vam pljuvanje po Radonjiću? Gazi bre Zvezdo!!! Bravo momci!!!! Idemooooooooo!!!!!!! ⚪️⚪️⚪️

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter