1
AdmiralBet ABA Liga

FIBA ‘PUCA’ SEBI U NOGE: Bauman tražio da se svi članovi Evrolige izbace iz domaćih takmičenja!

Objavljeno: 25.11.15 u 11:58

„Rat“ na relaciji ULEB-FIBA se rasplamsava, a po svemu sudeći će Evroliga izaći kao veliki pobednik.

Naime, elitno takmičenje je donelo odluku da se od sledeće sezone takmičenje „zatvori“, to jest da Evroliga ima 11 stalnih učesnika i pet koji bi se plasirali preko kvalifikacija, Evrokupa i domaćih prvenstava. Igralo bi se u sistemu 30 kola i plej-of, a sponzor takmičenja bi bila američka firma „IMG“ koja bi donela za 10 godina 630 miliona evra. Konačna odluka biće doneta 2. decembra, a tada će se saznati i da li će ABA liga dobiti jedno mesto u novoj Evroligi.

Sa druge strane FIBA želi „rat“. Tako je generalni sekretar evropske košarke Patrik Bauman zakazao sastanak u Rimu sa federacijama Italije, Španije, Francuske, Grčke, Turske i Nemačke gde će od nih tražiti da iz prvenstava izbace sve klubove koji će biti učesnici „nepriznate“ Evrolige. Italija je već spremna da to učini sa Armanijem.

To bi po mnogima bio „pucanj u nogu“ FIBA samoj sebi, jer su klubovi, budući učesnici Evrolige, već najavili da bi napustili domaće šampionate i igrali samo „elitno“ takmičenje. Čini se da nas u narednih deset dana čeka uzburkano more kada je reč o evropskoj košarci.

0
0

1 Komentara

  1. nas stojko. Điđiju pokazati srednji prst, a on nek se igra. Za par godina će nestati điđiliga, jer prosto mi je nepojmljivo da FIBA izgubi ovaj rat.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter