9
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD: Partizan uz mnogo muke savladao Tajfun!

Objavljeno: 20.11.15 u 18:48

Košarkaši Partizana pobedili su na svom parketu ekipu Tajfuna rezultatom 89:85 u 11. kolu ABA JTD lige. 

U neverovatno uzbudljivoj utakmici prepunoj preokreta, crno-beli su uspeli da dođu do pobede u poslednjoj četvrtini koju su dobili sa 31:24. 

Najefikasniji u timu Partizana bio je Džons sa 17 poena, a pratili su ga Aranitović sa 14, Cvetković sa 11, i Marinković, Vitkovac i Anđušić sa po 10 poena.

Slovenačkog šampiona predvodio je neverovatni Čebular sa 29 poena, a pratili su ga Bolčina sa 14 i Ponjavić sa 11 poena.

Partizan je ovom pobedom pobegao sa začelja tabele i izjednačio se sa Tajfunom sa skorom od četiri pobede i sedam poraza.

Partizan je od samog početka pokazao oscilacije u igri, gosti su vodili na početku, ali je usledila serija crno-belih od 5:0 preko Aranitivića i Džonsa. U prvoj četvrtini Čebular je odlično predvodio gostujuću ekipu, ali je na drugoj strani bio raspoložen Andreja Milutinović koji je vezao pet poena za 14:7. Vrabac je takođe bio raspoložen u prvoj četvrtini pošto je ubacio četiri poena uz jednu asistenciju. Na prvu pauzu Partizan je otišao sa +5 – 20:15. 

Druga četvrtina pripala je gostima, koji su krenuli agresivno i uspeli da preokrenu stvari u svoju korist i sjajnom serijom od 12:0 dođu do prenosti – 30:35. Sjajni Čebular je u tim trenucima došao već do svojih 18 poena, a u redovima crno-belih jedino je Aranitović bio raspoložen koji je smanjio na 37:40. 

U poslednjem napadu ’crno-beli’ imali su nekoliko prilika da izjednače, Vilson i Aranitović su promašili šuteve za tri i na poluvreme su otišli rezultatom 39:42

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crno-beli ni u trećoj četvrtini nisu igrali na svom nivou, a tek je u 24. minutu Vitkovac pogodio prvu trojku za svoj tim iz devetog pokušaja za 46:47. Do kraja treće četvrtine viđena je prava rezultatska klackalica, naizmenično vođstvo i jednih i drugih. Gosti su u poslednju deonicu ušli sa +3 – 61:58.

U izuzetno otvorenoj i uzbudljivoj četvrtoj četvrtini, obe ekipe su imale mini serije na početku. U timu Partizana jedini raspoloženi je bio Marinković koji je vezao nekoliko poena za izjednačenje – 71:71.

Ključni trenutak dogodio se pet minuta pre kraja kada su nakon tajmauta crno-beli ubacili dve trojke. Najpre je Anđušić pogodio trojku za vođstvo, a isto je u sledećoj akciji učinio i Cvetković za 77:73. 

Ipak, na drugoj strani je uzvratio Ponjavić i gosti ubrzo stižu do 79:78. Aranitović i Anđušić odveli su Partizan na 83:78, ali je fantastični Čebular u naredna dva napada ubacio nove dve trojke za samo koš zaostatka – 85:84. 

Nakon tajmauta, gosti su išli na faulove, ali su domaći bili precizni sa linije bacanja. Džons je pogodio dva slobodna bacanja, a potom i Anđušić za konačnih – 89:85.

0
0

9 Komentara

      • Vama turcima ni crtanje ne pomaže. Glupi ste ko noć, a obraz djon zato vam je Čova sponzor i legenda, cigani, neroji, panteri, turski konjanici, i arkanove delije a sad i gejlije.

        0
        0
        Odgovori
        • „Partizan vole samo Delije,Delije iz ponosne Srbije“ sta ste onda vi? JAnicari hahahaha kad oces biti pametan..pa ispadnes GLUP…

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter