0
Košarka

FOTO: NBA

NBA: Stef Kari vladar NBA lige, Bjelici najgori meč sezone, Jokić ‘onjušio’ parket, tripl-dabl Vajtsajda (VIDEO)

Objavljeno: 18.11.15 u 08:31

U nastavku sezone u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu noćas je na repertoaru bilo sedam mečeva.

Veče je počelo u Vašingtonu gde su domaći Vizardsi pobedili Milvoki Barkse u Verajzn Centru sa 115:86. Džon Vol je predvodio svoj tim sa 19 poena i 9 asistencija, a isti broj poena upisao je i Oto Porter. Džerad Dadli je sa klupe doneo 13 poena. 

Na drugoj strani, jedan od najlošijih mečeva u sezoni odigrao je Janis Adetokumbo koji je šutirao tek 3-13 za saldo od 9 poena. Istina, imao je rekord sezone od 7 asistencija uz 5 skokova. Kris Midlton je bio najbolji u svom timu sa 14 poena, pratili su ga Majkl Karter-Vilijams i Grivas Vaskez sa po 12 poena.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Ekipa Bruklin Netsa upisala je i drugu pobedu u sezoni pošto je noćas savladala Atlantu Hoks u svom Barkliz Centru sa 90:88. Trijumf domaćinu obezbedio je Tadeus Jang sa slobodnih bacanja, nakon očajnog poseda „Jastrebova„.

Bruk Lopez je sa snažnim dabl-dablom od 24 poena i 11 skokova predvodio Netse, Tadeus Jang je takođe imao dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova. Na drugoj strani, Al Horford je ubacio 18 poena, pratio ga je Pol Milsap sa 17, dok je Kajl Korver ubacio 13 poena.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Detroit Pistonsi savladali su Klilvend Kavalirse u svojoj Alburn Hil Palati sa 104:99. Iako je najbolji u svom timu, porazu Kavsa u mnogome je kumovao Lebron Džejms koji je u finišu meča, na 48 sekundi pre kraja upisao krucijalnu izgubljenu loptu. 

Dabl-dabl mašina, Andre Dramond, i noćas je predstavljao dominatnu silu pod obručima oba rivala. Snažni centar završio je sa monstruoznim brojkama od 25 poena i 18 skokova uz 10-15 u šutu iz igre. Dabl-dabl je proknjižio i plej Pistonsa, Redži Džekson koji je imao 23 poena, 12 asistencija i 6 skokova. Na visini zadatka bio je i Ersan Ilijasova sa 20 poena.

Na drugoj strani Lebron Džejms je ubacio 30 poena uz 11-21 iz igre, te 4-7 za tri poena. Kevin Lav je dodao 19 poena uz 9 skokova, dok su na zbiru od po 15 poena stali Džej Ar Smit i Mo Vilijams, s tim što je plej Klivlenda imao i 7 asistencija. Nedovoljno za trijumf u „Moto sitiju„.

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

Minesota Timbervulvs osvojila je Amerikan Erlajns Arenu pobedivši Majami Hit sa 103:91. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica ostvario je „nulti doprnos“ ovom trijumfu odigravši najlošiji meč od svog odlaska u NBA ligu. Naime, Bjelica je na parketu proveo tek 15 minuta, a pošto je iz igre šutirao katastrofalnih 0-7 nije ni bilo razloga da se na parketu zadržava duže.

Dirigentsku palicu u svojim rukama držao je Endru Vigins koji je meč okončao sa 24 poena. Prvi pik s poslednjeg drafta Karl Entoni Tauns upisao je dabl-dabl od 14 poena i 14 skokova, a na teren se posle povrede kolena vratio i Riki Rubio. Španac je igrao 26 minuta, upisao je 7 poena uz 4 skoka, 3 asistencije i poražavajućih 1-7 iz igre. 

Klupa „Vukova“ bila je ta koja je odnela prevagu. Fenomenalan je bio Šabaz Muhamed koji je ubacio 16 poena uz 6-8 iz igre, a odličnu formu u sezoni potvrdio je i Zek Lavin sa 17 poena. Na drugoj strani briljantnu partiju pružio je Hasan Vajtsajd koji je stigao do drugog tripl-dabla u karijeri sa 22 poena, 14 skokova i neverovatnih 10 blokadi. Luol Deng je ubacio 20, Goran Dragić 16 uz 9 asistencija.

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

Ekipa Njujork Niksa savladala je Šarlot Hornetse sa 102:94 u svom Medison Skver Gardenu. Eksplodirao je Krisaps Porzingis koji je odveo svoj tim do trijumfa odigravši meč sezone ubacivši rekord karijere od 29 poena i 11 asistencija. Sjajni 4. pik s poslednjeg drafta iz igre je šutirao 10-17, za tri 2-2. Na visini zadatka bio je i Karmelo Entoni sa 18 poena i 11 skokova, dok je Aron Afalo ubacio 16.

Na drugoj strani fenomenalnu partiju pružio je Kemba Voker. Plej Šarlota je predvodio svoj tim s 31 poenom uz odličnih 12-21 iz igre. Ipak, ostali starteri Hornetsa nisu bili raspoloženi za igru, pa su mu pomagali Spenser Hoz sa 14, te Džeremi Lin i Džeremi Lemb sa po 12 poena. Nedovoljno za osvajanje Medisona.

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Nju Orleans Pelikanse sa 115:98 na gostovanju u Smudi King Centru. Verovatno više od poraza Pelikanse boli povreda Entonija Dejvisa koji je igrao tek 6 minuta, a onda se, postavljajući blok, požalio na povredu ramena posle koje se nije vraćao na teren.

Odsustvo Ej Dija pretvorilo se u spektakl Danila Galinarija. Italijan je rešetao mrežicu rivala kako je hteo, noćas je ubacio 32 poena uz sjajnih 12-19 iz igre, te 5-8 za tri poena. Koketirao je tripl-dablom uhvativši 8 skokova i podelivši 8 asistencija. Veliku pomoć imao je od Vila Bartona koji je ubacio 17 poena. Nikola Jokić ušao je tek da „oseti“ parket, odigrao je 40 sekundi, uhvatio 1 skok. 

Na drugoj strani, u odsustvu „Obrve„, Rajan Anderson je preuzeo napadačko breme, ubacio je 24 poena uz 6 skokova i 10-17 igre, Erik Gordon je dodao 19 poena, ali je to bilo premalo za trijumf. Pelikansi nastavljaju da gube, imaju učinak 1-10.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

I, na kraju, Golden Stej Voriorsi su u meču s dosta drame na kraju savladali Toronto Reptorse sa 115:110 u Orakl Areni i tako su nastavili svoj impresivan niz ostavši jedna neporažena ekipa u NBA sa 12-0. „Ratnici“ su umalo od gotovog napravili veresiju, imali su i +18 poena viška, ali su dozvolili rivalima da se vrate u finišu meča i umalo prokockali naizgled dobijen meč.

Ipak, sve je lakše kada u timu imate Stef Karija. Neverovatni plejmejker Golden Stejta nastavio je svoju suverenu vladavinu NBA ligom. On je noćas ubacio 37 poena uz 9 asistencija i odličan procenat šuta iz igre 13-23, te ništa lošijih 5-10 za tri poena. Pratio ga je Klej Tompson sa 19 poena.

Možda i ključnu ulogu na ovom meču za Voriorse odigrali su arbitri koji su na 15.4 pre kraja meča, i vođstvu „Ratnika“ od „pola koša“, dosvirali Kajlu Lauriju ofanzivni faul posle koga su domaćini rešili bacanja. Kajl Lauri je potom probao iz ulaza, ali nije uspeo. On i Demar Derouzan su bili najbolji za „Reptile“ sa po 28 poena.

(izvor: youtube/NBA Game Recap)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati: 

Vašington – Milvoki 115:86
Bruklin – Atlanta 90:88
Detroit – Klivlend 104:99
Majami – Minesota 91:103
Njujork – Šarlot 102:94
Nju Orleans – Denver 98:115
Golden Stejt – Toronto 115:110

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter