13
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD LIGA: Partizan u završnici meča pao u Zadru (VIDEO)

Objavljeno: 16.11.15 u 22:55

U 10. kolu ABA lige, Partizan je kao gost poražen od Zadra 65:61 (21:14, 15:14, 15:23, 14:10).

Nastavilo se prosipanje bodova Partizana u poslednjim minutama i sekundama utakmica. Posle nešto lošijeg početka utakmice četa Petra Božića je sredinom treće četvrtine povela u areni „Krešimir Ćosić“, ali u poslednja dva minuta je postigla samo jedan poen sa linije za slobodna bacanja, što je domaćin znao da iskoristi i slavi.

Zadar je bolje otvorio meč i poveo sa 8:1. Uspeo je Partizan serijom 7:0 da se vrati u egal, ali je to bilo kratkog daha, pošto je hrvatski tim do kraja četvrtine otišao na „plus devet“ – 21:14. Opet su se crno-beli vratili u igru početkom druge četvrtine zahvaljujući Vitkovcu koji je u tom periodu ubacio 10 poena, ali su Delaš i Kouzi odveli svoj tim na odmor sa vođstvom 36:28.

(Izvor: YouTube/Partizan video materijal)

Posle „velikog odmora“ usledila je renesansa u igri Partizana. Zadar je vodio 44:38, a crno-beli su serijom 13:2 preokrenuli na 51:46 u svoju korist. Briljirao je u tim momentima Džons uz pomoć mladog Marinkovića. Domaćin se vratio na 51:51, da bi crno-beli napravili novu seriju 6:0 – 56:51. Kao po navici Zadar je ponovo sustigao prednost Beograđana zahvaljujući Ivanu Ramljaku. Odluka je pala u poslednja dva minuta kada je Partizan pogodio samo jedno slobodno bacanje, ukupno dva poena za četiri minuta, a Zadar znao da kazni loše napade, preokrene i na kraju slavi i crno-belima preda „fenjer“ – 65:61.

Kod pobednika je briljirao Delaš sa 27 poena, Kouzi je ubacio deset, dok se u Partizanu istakao Džons sa 16, Vitkovac sa 13 i Marinković sa 11 poena. Vilson je debitovao sa 7 poena uz šut 3-5 za dva, 0-2 za tri i 1-1 za jedan.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ZADAR – PARTIZAN 65:61 (36:28)

Arena: „Krešimir Ćosić“. Gledalaca: 6.000. Sudije: Saša Pukl, Sašo Petek, Zdravko Rutešić.

ZADAR: Bašić, Kouzi 10, Kraljević 8, Sango, Delaš 27, Spaleta, M. Ramljak 2, Bošnjak, Marinković 6, Barać 6, I. Ramljak 6, Pašalić.
PARTIZAN: Cvetković 3, Aranitović, Džons 16, Marinković 7, Vitkovac 13, Đumić 2, Koprivica, Perović, Milutinović 11, Vrabac, Vilson 7, Anđušić 2.

[/stextbox]

0
0

13 Komentara

  1. Srbin sam koji navija za Partizan ali ne mrzi CZ. Ne mogu da verujem da moze postojati Srbin gnjida poput tebe iz cijih reci zaudara mrznja.

    0
    0
    Odgovori
    • Ti ocigledno nisi citao komentare GdK ili penzionera,lika i jos nekih navijaca malog partizana.Za njih je rec gnjida nesto pohvalno,kakvi su to idioti.

      0
      0
      Odgovori
  2. Kako bre sad ovo…zar nisu pojacani otisli u Zadar.Novi sponzor,novi plej i jos crnac a uzgred,covek nema pojma,samo je uzeo minutazu mladim igracima.Pojedini idioti i dalje pominju EL a ne vide da je i opstanak doveden u pitanje.Zadar ima samo jednog Delasa,koji vas je razbio a nema dusu ni za pola tekme,non stop je sam trazio izmenu jer je jedva disao.Spustite se jednom na zemlju i budite realni ljudi,iako ste grobari.U Petak vam je Grbovic kod Tegeltije rekao jedinu i pravu istinu o vasem klubu a on vam sigurno ne zeli lose,nego je iskren i posten covek.

    0
    0
    Odgovori
  3. Zadar los,ali mi smo jos gori.Da stvar bude gora imamo trenera amatera,kome je ovo nadam se prva i poslednja sezona na klupi Partizana.Dule bi ovo dobio rutinski.
    Nadam se skorom pokretanju peticije za smenu Bozica,a ako ima dovoljno ljudskog u njemu ostavku bi trebao da podnese sam.

    0
    0
    Odgovori
  4. Nismo mnogo ni ocekivali od ove sezone, svesni smo gde smo, ali ovi rezultati su i u ovakvoj situaciji ispod svakog podnosljivog nivoa. Ne moze mladu i novu ekipu, koja se formira u hodu da vodi strucni stab pocetnika, koji kada sabere sve zajedno, nema ni jednu utakmicu na klupi nekog kluba. Od sedam utakmica, pet smo izgubili u neizvesnim zavrsnicama, kada je uloga trenera najbitnija, a od tri dobijene, samo smo MZT dobili u uzbudljivom finisu. Prema tome, iskusan trener pod hitno, kada ste vec ljubili skute vlasti pa otpustili najbolji deo kluba, sada trazite.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter