1
Košarka

FOTO:STARSPORT

ANA DABOVIĆ: Navijači, dođite u ‘Pionir’

Objavljeno: 15.11.15 u 13:30

Košarkašice Srbije, aktuelne šampionke Evrope, okupljaju se u ponedeljak u Beogradu kada počinju pripreme za kvalifikacije za Eurobasket 2017. godine, a prvi meč igraju protiv selekcije Nemačke u subotu 21. novembra.

To će biti prva prilika da beogradska publika gleda šampionke Evrope uživo još od velikog trijumfa u Budimpešti i reprezentativka Ana Dabović očekuje veliku podršku publike.

– Želim da se zahvalim na dosadašnjoj podršci i pozivam navijače da dođu i da uživaju zajedno sa nama. Ne govori se bez razloga da je publika šesti igrač. Sigurna sam da bi u punom Pioniru mogle da namučimo i Amerikanke. Zbog toga se nadam da će publika doći u velikom broju da nas podrži, i da ćemo na pravi način započeti pripreme za Eurobasket i Olimpijske igre – rekla je Dabovićeva za sajt KSS.

Najkorisnija igračica minulog Evropskog prvenstva, istakla je da se posebno raduje i ponovnom susretu sa saigračicama.

– Zaista jedva čekam ovu utakmicu. Ne volim kada u klubu treba da igram protiv njih, jedino da igram sa njima, tako je mnogo lepše – zaključila je Dabovićeva.

Milica Dabovic, Marina Maljkovic i Nata[a Kovacevic

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Milica Dabović, takođe je izrazila veliku radost zbog ponovnog okupljanja šampionskog tima, kao i prilike da se igra pred beogradskom publikom.

– Od utakmice protiv Nemačke kao i uvek očekujem da devojke daju sve od sebe i ostave srce na terenu. Presrećna sam što ćemo se opet okupiti. Sve jedva čekamo da zaigramo i veoma smo uzbuđene. To što igramo u Srbiji čini me ponosnom i posebnom, jer igramo pred svojom publikom, porodicom i prijateljima. Nema lepšeg osećaja.To za mene nisu samo fanovi ili navijaci, to su ljudi, deca, dečaci i devojčice koje ja volim i poštujem. Oni odvajaju svoje vreme za nas i pružaju nam podršku svaki dan. Želim da ih vidim u što većem broju, jer su oni naš vetar u leđa svih ovih godina – zaključila je Milica Dabović.

Izabranice Marine Maljković meč protiv Nemačke odigraće u subotu 21. novembra u hali Pionir, od 19 sati uz besplatan ulaz.

Posle duela sa Nemačkom, Srbiju četiri dana kasnije očekuje gostovanje Luksemburgu. Nakon toga, u februaru, srpske košarkašice gostuju Ukrajini i Nemačkoj, da bi u novembru naredne godine dočekale Luksemburg u Pioniru i Ukrajinu u niškom Čairu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter