0
Košarka

Foto: Arhiva KKK Radnički/Zoran Đorđević

NAJAVA SPEKTAKLA: Košarkaši Partizana 24. novembra ponovo u Kragujevcu!

Objavljeno: 13.11.15 u 21:30

Između dva kola u Drugoj ligi-Zapad 2, Kragujevački košarkaški klub Radnički ugostiće beogradski Partizan u prijateljskom susretu zakazanom za utorak 24. novembar od 19 časova i 30 minuta.

U aktuelnoj sezoni, gosti, kao učesnici regionalne ABA lige, zauzimaju 12. mesto sa tri pobede i šest poraza, dok je domaća ekipa u svom rangu bez poraza u četiri kola.

Biće to odmeravanje snaga jednog kluba čiji je danas predsednik, i drugog u kojem se afirmisao u domaćim okvirima – Nikola Lončar. Lončar govorio je otkuda Partizan ponovo kao gost na parketu Jezera, posle „odlaska“ ABA lige i Superlige Srbije iz Kragujevca?

Odmah nakon reaktiviranja KKK Radnički ideja nam je bila da se predstavimo navijačima u našem gradu sa jednom prijateljskom utakmicom protiv velikog kluba. Imajući u vidu moju košarkašku prošlost, realno je bilo da to bude KK Partizan. Malo smo zakasnili za otvaranje sezone, ali na kraju ipak dovodimo Partizan u naš grad – rekao je predsednik Nikola Lončar za klupski sajt.

Pružanjem gostoprimstva predstavniku srpske košarke u regionalnoj ligi, KKK Radnički i praktično pokazuje kakvim rivalima teži, za šta se priprema i igrački kadar, i sve prateće strukture.

– Ovo je pokazatelj da smo na dobrom putu i da za sada radimo kako smo planirali. Put do velikih utakmica i protiv zvučnih imena će biti težak, ali mi imamo najveće košarkaške ambicije. Uz veliki rad, strpljenje i posvećenosti košarci, sigurno ćemo ostvariti naše ciljeve – istakao je Lončar.

Ovaj prijateljski meč odigraće se u drugom mesecu takmičenja Kragujevačkog Radničkog, pa predsednik kluba iznosi i prve utiske o funkcionisanju u ovom periodu.

Za sada su utisci pozitivni, ali uvek može bolje. Na kraju sezone ćemo podvući crtu i videti koliko smo uradili – dodao je Lončar.

Prema nezvaničnim podacima, utakmice KKK Radnički u Jezeru privlače više Kragujevčana (oko 2.000 posetilaca na dve utakmice) nego ostali događaji u hali. Predsednik kluba zaključuje da je očito da ima i sa kim, ali i za koga da se oživljava košarka u gradu.

Prezadovoljni smo posetom i podrškom naših navijača i svih ljudi koji nas prate. To nam je velika obaveza da na svaki meč izađemo sa 120 odsto naših mogućnosti. Prisustvo svih naših Kragujevčana na utakmica nam daje veliki motiv da nastavimo da radimo na ostvarivanju ciljeva. Ubeđen sam da će poseta biti još veća sa novim pobedama. Koristim priliku da pozovem sve Kragujevčane na utakmicu sa Partizanom i da napravimo pravi košarkaški ambijent koji će jednog dana biti svakodnevnica u našoj hali Jezero – zaključio je Nikola Lončar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter