0
Košarka

NBA: Prvi tripl-dabl Vestbruka i povreda Duranta, Boš srušio Lejkerse, Bjelici solidnih 13 (VIDEO)

Objavljeno: 11.11.15 u 08:28

U nastavku takmičenja u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu noćas je odigrano sedam mečeva.

Veče je počelo u Kviken Louns Areni u kojoj su domaći Klivlend Kavalirsi uz dosta muke savladali Jutu Džez sa 118:114. Nakon što je propustio tri utakmice u sastav Klivlenda vratio se i Džej Ar Smit. Ipak, noćas nije držao svoju besedu pošto je za 22 minuta ubacio tek 7 poena. Naravno, lider ekipe bio je Lebron Džejms.

Superstar Klivlenda blistao je sa 31 poenom, 8 asistencija, 7 skokova, 2 ukradene lopte i šutom iz igre 11-19. LBJ je veliku pomoć imao u Mou Vilijamsu pošto je plejmejker Kavsa odigrao gotovo perfektno, nanizao je čak 29 poena uz 6 asistencija i sjajnih 8-9 iz igre, te 4-4 za tri poena. Kevin Lav dodao je 22 poena uz 8 skokova. Za Jutu, Alek Burks je ubacio 24 poena, Hejvord i Fejvors po 17.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Ekipa Oklahome Siti Tander gostovala je u Vašingtonu i slavila sa 125:101, a mnogo prašine se podiglo pred ovaj meč budući da Vizardsi već sada vrše javni pritisak na superstara Tandera, Kevina Duranta, da u leto 2016. godine potpiše za klub iz svog rodnog grada i prestonice SAD.

Ipak, sve te priče nisu smetala Kej Diju da sjajno otvori susret. On je već posle 16 minuta sakupio 14 poena uz 10 skokova i 4 asistencije, ali se onda požalio na povredu noge, pa je morao van terena. U njegovom odsustvu dirigentsku palicu preuzeo je Rasel Vestbruk. Fantastični Ol-star plejmejker sasuo je 22 poena, podelio je 11 asistencija i uhvatio 11 skokova za prvi tripl-dabl u sezoni u ukupno 20. u karijeri. Dion Vejters je odigrao najbolji meč sezone sa 25 poena s klupe.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Ekipa Majami Hita ugostila je Los Anđeles Lejkerse i na kraju trijumfovala sa 101:88. Na terenu nije bilo Kobija Brajanta koji je ostao „u civilu“, ali zato jeste bilo Krisa Boša koji je odigrao najbolji meč sezone i upisavši rekord iste od 30 poena uz 11 skokova bio je najzaslužniji za trijumf tima Erika Spolstre.

Kompanjon u napadu bio mu je kompanjon iz centarske linije, Hasan Vajtsajd, koji konstatno beleži po dabl-dabl kroz sezonu. Noćas je ubacio 19 poena uz impresivnih 15 skokova. Kod „Jezerdžija“ u odsustvu Brajanta Nik Jang je ubacio 17 poena, dok je drugi pik s poslednjeg drafta Danđelo Rasel ponovo imao prilično bledunjavu noć sa svega 4 poena uz 4 skoka i asistencije za čak 21 minut na terenu. Ništa bolji nije bio ni prošlogodišnji 7. pik Lejkersa Džulijus Rendl koji je imao 7 poena.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Ekipa Njujork Niksa posle fijasko prošle sezone ušla je u novu sa lošim prognozama navijača i analitičara. Ipak, noćas su savladali Toronto Reptorse u Er Kanada Centru sa 111:109, a posle 8 mečeva imaju jednak broj pobeda i poraza. Glavnu reč vodio je kritikovani Karmelo Entoni koji je stao na 25 poena, 4 skoka i 3 asistencije uz šut iz igre 10-23.

Utakmica je ostala i u znaku loše sudijske odluke, pošto je na 17.2 sekunde pre kraja pri vođstvu Niksa 106:105 i napadu tog kluba, Melo zgazio aut liniju, ali sudije to nisu primetile, pa je Tomas sa dva penala odveo Nikse do trijumfa. Lenson Tomas je sa klupe dodao 17 poena. Za Reptorse Demar Derouzan je upisao 29, a Kajl Lauri je dodao 23 uz 9 asistencija.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Boston Seltiksi su ukrali trijumf iz Bredliz Centra nad ekipom Milvoki Baksa sa 99:83. Ajzea Tomas ponovo je bio najbolji strelac „Kelta“ sa 20 poena, ali uz loš šut iz igre od tek 6-20. Evan Tarner i Dejvid Li su sa klupe doneli po 13 poena. Kod Baksa Greg Monro je imao 17 poena uz 14 skokova, a Janis Adetokumpo 16 poena.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Otkako se Džeremi Lin ovog leta priključio Šarlot Hornetsima sve više podseća na igrača koji je bio u ekipi Njujork Niksa. Upravo ovaj momak bio je najzaslužniji za trijumf ekipe Majkla Džordana nad Minesotom Timbervulvs od 104:95 i to u Target Centru. Bivši sutdent Harvarda je ubacio 19 poena i bio je najbolji strelac svog tima s klupe. Pratio ga je Džeremi Lamb sa 18 poena uz odličnih 8-10 u šutu iz igre.

Za „Vukove“ na terenu nije bilo Endrua Viginsa koji se žalio na povredu noge, ali ni Rikija Rubija. Startno mesto uzeo je Zek Lavin, a bivši student UCLA univerziteta je ubacio 20 poena uz 8 asistencija i bio je najefikasniji igrač svog tima. Nemanja Bjelica je odigrao 28 minuta i stigao je do svojih brojki ove sezone sa 13 poena, 7 skokova i 4 asistencije uz jednu blokadu i šut iz igre 4-7, te  3-5 za tri poena i  2-2 sa penala. Ipak, bilo je to premalo za tim Sema Mičela.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

I, na kraju, Nju Orlins Pelikansi upisali su premijernu pobedu u sezoni pošto su noćas savladali Dalas Maveriks sa 120:105 u svom Smudi Centru. Najbolji kod pobednika bio je Rajan Anderson sa dabl-dablom od 25 poena i 11 skokova. Bivši dobitnik nagrade za igrača koji je najviše napredovao, bio je prinuđen da odmeni Entonija Dejvisa koji se požalio na povredu pa je napustio teren posle svega 18 minuta akcije uz 17 poena i 7 skokova.

Cifra od 17 poena bila je magična za Pelikanse prošle noći pošto su isti broj poena postigli i Erik Gordon, Toni Daglas i Iš Smit koji je upisao prvi dabl-dabl u karijeri dodavši i 12 asistencija. Kod Dalasa Dirk Novicki je upisao 18 poena. Nedovoljno za nešto više.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Klivlend – Juta 118:114
Vašington – Oklahoma 101:125
Majami – LA Lejkers 101:88
Toronto – Njujork 109:111
Milvoki – Boston 83:99
Minesota – Šarlot 95:104
Nju Orleans – Dalas 120:105

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter