7
Evroliga

DOBRA VEST: Šampion ABA lige u novoj Evroligi!

Objavljeno: 11.11.15 u 11:36

Kako stoje stvari, šampion ABA lige dobiće svog predstavnika u novom sistemu takmičenja Evrolige koja će od naredne sezone brojati 16 klubova.

Vest da je Evroliga ponovo spremila promenu formata takmičenja i da će biti smanjen broj klubova učesnika u elitnom košarkaškom takmičenju „Starog kontinenta“ sa zebnjom su dočekali ljubitelji magične igre pod obručima u regionu.

Naime, odmah po objavljivanju ove iformacije iz vrha Evrolige saopšteno je da je već sada poznato 11 sigurnih klubova koji će, bez obzira na rezultate u nacionalnim prvenstvima, igrati Evroligu po novom sistemu. 

Kao što je poznato, novi format doneće ligaški deo Evrolige koji će imati čak 30. kola, pa je jasno da će ovo takmičenje donositi daleko veći obrt kapitala nego što je to do sada bio slučaj. Ipak, činjenica da su svoje mesto obezbedile ekipe sa A licencom donele su strah klubovima iz bivše SFR Jugoslavije da bi ABA liga mogla da izgubi jedno jedino mesto koje bi vodilo u EL.

Ipak, kako nezvanično saznaje B92, takav scenario je izbegnut.

Prema pisanju ovog portala, ABA liga će naredne sezone imati jedno mesto u novom formatu Evrolige, a očekuje se da ta odluka bude službeno potvrđena najkasnije do sredine decembra. Osim toga, ABA liga će imati još jedno mesto u kvalifikacijama.

Osim 11 vlasnika A licence u novom formatu Evrolige za učešće će steći pravo i jedan pobednik kvalifikacija, šampion Evrokupa, a preostala tri mesta rezervisana su za šampione nacionalnih liga. Razgovori su još u toku, ali to bi trebalo da budu prvak ABA lige i šampioni Nemačke i Francuske.

0
0

7 Komentara

  1. A nekad ne tako davno imali smo predsravnika iz srbije svog a rvati svog i slovenci svog znaci 3 predstavinka a sad slavimo za jedno mesto…dokl3 smo dogurali..

    0
    0
    Odgovori
  2. Bravo „glodaru do koske“ , kako si ti obavesten iz petparackih, glodarskih medija – blic, alo, informer, i naravno, veliki mag vladan tegeltija, a pocinje tu da se mesa i „gebels“ iz vremena Slobodana Milosevica – milorad (zmijanac) vucelic…

    0
    0
    Odgovori
  3. ..“Dobra vest..“ ??!! Za koga, za sta..ZA MUTANTA SIGURNO NIJE, DRZAVNI BANKOMAT DEVALVIRA SVAKI „ULOZEN“ NOVAC UPUMPAVANJEM U KLUBIC BEZ TRADICIJE, IMENA I VIZIJE, A POSEBNO LOSIH REZULTATA U EL..A NAJUSPESNIJEM SRPSKOM KK SE ONEMOGUCAVA NA SVE „NACINE“ IGRANJE U EL OD STRANE UNISTITELJA SRPSKE DRZAVE I SVEGA STO BI MOGLO DA JE USPESNO PREZENTUJE, tj. PREDSTAVLJA U EVROPI I SVETU, KAO STO JE DECENIJAMA U NAZAD CINIO KK PARTIZAN-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!! MALO smo „kostali“ DRZAVU SRBIJU, A PUNO DONOSILI, ZA RAZLIKU OD NOVOFORMIRANOG MUTANT PROJEKTA, KOJI PUNO KOSTA PORESKE OBVEZNIKE SRBIJE, A NE DONOSI NISTA ZA UZVRAT, NAPROTIV…SRAMOTE I BRUKAJU SRBIJU NA SVAKOM KORAKU..!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Kojim decenijama unazad seljoberu jedan,krali ste zadnjih deceniju i po i mislite da ste neka tzv institucija…I to prvih godina a bogami i zadnjih par punjeni ste od svih u Evropi i regionu…Taj klub kako ti kazes bez tradicije kada je pocetkom 70tih imao 15 trofeja vi niste nijedan! 30 godina od osnivanja niste titulu osvojili u bivsoj Jugi ste jedno vreme bili 6-7 klub po uspesima,do 92 i raspada YU titule ste na prste jedne ruke brojali a do 2007/08 ste bili drugi klub u Srbiji po broju istih dok vas nisu na silu poceli gurati,ajmo gepekovanja,pretnje,ucene,kradje i sad kad nema vise kme,kme…Zvezda je od osnivanja od 40tih godina proslog veka do danas osvajala titule,kupove,ima Evropski trofej,Regionalni trofej,Superkup,nekoliko medjunarodnih turnira,oko 30 trofeja i jos toliko domacih finala,uz gomilu Evropskih i regionalnih finala,polufinala i cetvrtfinala,nekoliko top 16..Evroligu u juniorskoj i pionirskoj konkurenciji,zensku konkurenciju sa Evroskim trofejem i oko 40 trofeja,gomilom Evropskih finala i polufina i da ne spominjemo.Ako se racunaju obadve konkurencije i svi trofeji KK Crvena Zvezda je i dan danas nas najtrofejniji kolektiv sa preko 65 osvojenih trofeja i kako sada stvari stoje bice ih uskoro jos i ti nekom pricas o tradiciji…Pokrij se usima…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter