1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD LIGA: Jović vodio Zvezdu do pobede u Skoplju! (VIDEO)

Objavljeno: 09.11.15 u 19:57

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Skoplju ekipu MZT sa 71:66 (20:20, 20:9, 14:16, 17:21 ), u poslednjem meču devetog kola ABA lige. 

Zvezda je ovom pobedom preuzela vrh tabele sa skorom 7-2, dok MZT sada ima četiri pobede i pet poraza. 

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Stefan Jović sa 17 poena i 7 asistencija, Miler je ubacio 13, a Štimac 12 poena.

Na drugoj strani, najbolji je bio Drenovac sa 19 poena, a pratili su ga Bunić sa 15 i Ljubičić sa 12.

Crveno-beli su bolje otvorili meč, a bekovi Tompson i Jović su postigli prvih osam poena za crveno-bele, kojima se pridružio Lazić poenima za osetnu prednost – 10:4. 

Tompson je nastavio seriju, pogodio je prva tri šuta i posle njegovih poena za 14:7, trener domaćih je zatražio prvi tajm aut. 

Nakon kratkog predaha, MZT je zaigrao mnogo bolje i na krilima Đorđa Drenovca, koji je vezao devet vezanih poena došao do izjednačenja – 18:18.  

U drugoj deonici zablistao je Kvinsi Miler koji je vezao dve trojke i odveo ponovo Zvezdu na +8 (31:23). Miler je bio uspešan i sa linije bacanja, pa je tako doneo Zvezdi prvu dvocifrenu prednost – 35:25. 

Na drugoj strani je Drenovac praktično sam igrao u ekipi MZT, pa to nije bilo dovoljno za Zvezdu predvođenu Milerom koji je u finišu prvog poluvremena poentirao uz faul za 40:29 i odlazak na odmor.  

Treća četvrtina pripala je domaćima, a crveno-beli su očajno otvorili drugo poluvreme pošto tri minuta nisu postigli koš. 

Ipak, kada se na parket vratio Cirbes, stvari su krenule nabolje. Prvo je Nemac poentirao dva puta pod košem, a razigran je bio i plejmejker Jović koji je odveo Zvezdu na +15, ali su se domaći ubrzo vratili serijom od 5:0. Pred četvrtu deonicu, Zvezda je vodila 54:45. 

MZT je i poslednju četvrtinu otvorio mini serijom od 5-0 trojkom Ljubičića i poenima Bunića za 50:55. Jović i Štimac su uzvratili istom merom za 50:58, ali su Protić i Drenovac držali MZT u igri.

Jović je nastavio da predvodi svoju ekipu, bio je precizan sa linije penala, potom je ponovo usledila asistencija za Cirbesa, ali je na drugoj strani Protić pogodio za tri poena – 65:58 za novi tajm aut domaćih na minut i po pre kraja. 

U uzbudljivom, finišu crveno-beli su uspeli da sačuvaju svoju prednost poenima Jovića i Štimca za važan trijumf i prvo mesto na tabeli.

 

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter