0
Košarka

FOTO: NBA.COM

NBA: Rekord karijere i prvi dabl-dabl Bjelice, Bruklin i Fila i dalje bez pobede, Harden ponovo preko 40 (VIDEO)

Objavljeno: 08.11.15 u 08:22

U nastavku takmičenja u NBA ligi tokom prošle noći na programu je bilo čak 9 utakmica u svetu najjače košarkaške lige.

Veče je počelo u Junajted Centru u kojem su Bulsi ugostili Timbervulvse i na kraju su poraženi u produžetku sa 102:93. Timbervulvse je do pobede vodio Endru Vigins koji je odigrao najbolji meč sezone ubacivši 31 poen uz 11-27 iz igre, od čega 4-5 za tri poena.

Bivši 1. pik s drafta je bio raspoložen za igru, šutirao je na kraju regularnog dela i za pobedu, ali je bacio ciglu i nije pogodio ništa, pa je meč završio u produžetku. Kanađanin je veliku pomoć imao u vidu 1. pika s poslednjeg drafta Karla Entonija-Taunsa koji je upisao 17 poena uz 13 skokova, ali i reprezentativca Srbije Nemanje Bjelice koji je odigrao svoj najbolji NBA meč u karijeri.

Bivša zvezda Fenerbahčea noćas je upisao svoj prvi dabl-dabl u NBA ligi, igrao je nešto više od 40 minuta, šutirao 5-9 iz igre, a veći deo šuteva stigao je van linije 7,24 odakle je gađao 2-6.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Ekipa Filadelfije u Vels Fargo Centru tražila je put do prvog trijumfa u novoj sezoni u duelu sa Orlando Medžikom. Nije ga pronašla, domaćin je poražen sa 105:97. Vučevića ponovo nije bilo na terenu, pa je 3. pik s drafta Džalil Okafor nastavio da beleži više nego impresivne brojke u sveže početoj karijeri, ubacio je 19 poena uz 5 skokova.

Na drugoj strani, Alfred Pejton je ubacio 20 poena uz šut iz igre 8-10, pa Magični nisu imali muka. Muka je imao frustrirani Nerlens Noel koji je u jednom tenrutku napravio grub faul zbog čega je isključen iz igre, prethodno je postigao tek 2 poena.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Ekipa Altante Hoks počela je sezonu sa porazom od Pistonsa, ali je posle toga nanizala šest pobeda. Noćas je savladala i Vašington Vizardse sa 114:99. Uprkos ubedljivom rezultatu, Hoksi su se prilično namučili da bi došli do trijumfa, a veću razliku su napravili su napravili tek u finišu meča. Tim Majka Badenholzera imao je noćas više nego raspoloženog Kenta Bejzmora.

Krilni igrač Hoksa upisao je čak 25 poena uz odličnih 10-15 u šutu iz igre. Na drugoj strani Oto Porter Džunior je stigao do rekorda karijere od 23 poena, a Rendi Vitman je zaradio novi problem pošto se na povredu ramena žalio Bredli Bil. Džon Vol je upisao 19 poena i 12 asistencija, ali i čak 7 izgubljenih lopti.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Nesrećni Entoni Dejvis i njegovi Nju Orlins Hornetsi i dalje traže put do prve pobede u sezoni. Nisu ga našli ni u susretu sa Dalas Maveriksima koji su izgubili sa 107:98. Ej Di je radio sve što je mogao kako bi pokrenuo ekipu, postigao je 25 poena, šutirao iz igre 11-19, ali to nije vredelo Pelikansima u meču sa Dalasom za koje je Dirk Novicki ubacio 18 poena.  

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Poput Pelikansa, ništa srećniji posle pet mečeva nisu bili ni Bruklin Netsi koji su pred start meča sa Milvokijem imali učinak od 0 pobeda uz 6 poraza. Posle susreta sa Milvokijem, Netsi nisu dodali brojku jedan u kolonu sa pobedama pošto su izgubili sa 94:86.

Bakse je do trijumfa poveo rezervni plejmejker Džerad Bejlis koji je upisao dabl-dabl od 19 poena uz 10 asistencija. U stopu ga je pratio Greg Monro sa 20 poena i 8 skokova. Na drugoj strani ponovo je jedini igrač vredan pomena bio Bruk Lopez sa 20 poena. Nedovoljno za prvi trijumf.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

San Antonio Sparsi pobedili su Šarlot Hornetse sa 114:94 u svom AT&T Centru. Kemba Voker radio je sve što je bilo u njegovoj moći kako bi klub spasio novog poraza, ubacio je 27 poena uz više nego kvalitentih 11-15 iz igre. Ipak, 23 poena Kavajija Lenarda, 16 Lamarkusa Oldridža i 13 Manua Đinobilija sa klupe bilo je previše za tim Majkla Džordana koji nije mogao sa tim da se izbori. Marjanović je postigao samo 2 poena uz minornu minutažu.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Košarkaši Jute Džez nadigrali su Memfis Grizlise sa 89:79. Džezere je do trijumfa poveo sjajni Trej Burk. Nekadašnja zvezda Mičigen univerziteta zablistao je sa 24 poena sa klupe uz vrhunskih 6-8 u šutu za tri poena. Gordan Hejvord je dodao 18. Na drugoj strani Majk Konli je ubacio 20, ali to Memfis nije spasilo poraza.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Sakramento Kingsi ugostili su Stefa Karija i Golden Stejt Voriorse. Doživeli su poraz od 103:94. Ipak, „Kraljevi“ su se borli i pošteno su namučili tim vladajućih šampiona i aktuelnog MVP-ija NBA lige koji je odigrao prvi sezone meč u kojem nije šutirao iznad 50% iz igre.

Kingse je napred gurao Ražon Rondo koji je zabeležio prvi tripl-dabl u ovoj sezoni. Član Bostonove šampionske generacije iz 2008. godine stao je na 14 poena uz 15 asistencija i 10 skokova. Ipak, to je bilo premalo. Stef Kari je ubacio 24 poena uz 8-18 iz igre, a Klej Tompson je dodao 16.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

I, na kraju, Hjuston Roketsi su pobedili ekipu Los Anđeles Klipersa na gostovanju u Stejpls Centru sa 109:105. Nakon očajnog starta sezone Džejms Harden stigao je do druge uzastopne partije u kojoj ubacio više od 40 poena. Bradonja je noćas isporučio Klipersima 46 poena.

Blistao je superstar Hjustona na svim poljima, iz igre je šutirao 14-26, a van linije za tri poena imao je više nego kvalitetnih 50% uspešnosti sa 5-10. Sa linije penala bio je gotovo autmatizovan sa 13-14. Njemu uz rame bio je i Dvajt Hauard koji je okončao duel sa 20 poena i 20 skokova.

Na drugoj strani, Kliperse je u životu držao Blejk Grifin koji je meč završio sa 35 poena i 11 skokva. Iz igre je gađao 14-22, ali bez povređenog Krisa Pola, Dok Rivers nije pronašao pobednički recept.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati: 

Čikago – Minesota 93:102*
Filadelfija – Orlando 97:105
Atlanta – Vašington 114:99
Dalas – Nju Orlenas 107:98
Milvoki – Bruklin 94:86
San Antonio – Šarlot 114:94
Juta – Memfis 89:79
Sakramento – Golden Stejt 94:103
LA Klipers – Hjuston 105:109

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter