0
AdmiralBet ABA Liga

ABA JTD: Krka utišala Laktaše, Cibona rutinski protiv Sutjeske

Objavljeno: 07.11.15 u 21:08

Danas je odigrano dve utakmice u ABA JTD ligi, a pobede su ostvarili Krka i Cibona.

Slovenački tim je u Laktašima utakmicu prelomio u svoju korist u poslednjih deset minuta. Do tog momenta je viđen rezultatski egal, Igokea je igrala promenljivo, gubila, pa se vraćala, ali na kraju Krka sasvim zasluženo odnela bodove iz Aleksandrovca.

Miloš Komatina je postigao 13, a Vuk Radovijević 11 poena, dok je u pobedničkom taboru bio Lapornik ubacio 15, Stefan Sinovec 13, a Katnić 12 poena. Sinovec je i proglašen za MVP-ja susreta.

U drugom meču dana Cibona je savladala Sutjesku u Nikšiću rezultatom 80:68. Istina, iako rezultat to ne pokazuje, Zagrepčani su vrlo teško došli do pobede, tek u poslednjoj deonici.

U njoj su odličnom odbranom dozvolili Sutjesci svega devet postignutih poena i tako su se odlepili na veliku i do kraja nedostižni razliku.

Najefikasniji na ovom meču bio je igrač Cibone Florens sa čak 26 poena, a Žižić je postigao 21. Na drugoj strani, Albijanić je postigao 16, a Pavlićević 13 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ABA LIGA – 9. KOLO:

Petak:
Metalac – Zadar 71:67

Subota:

Igokea – Krka 54:65
Sutjeska – Cibona 68:80
21.00 Partizan – Budućnost

Nedelja:

17.00 Tajfun – Olimpija
19.00 Cedevita – Mega Leks

Ponedeljak:

18.00 MZT – Crvena zvezda

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter