0
Košarka

NBA: Nezaustavljivi Toronto, Bil sa zvukom sirene srušio Sparse, Kari i Lilard nastavili dominaciju (VIDEO)

Objavljeno: 05.11.15 u 08:59

Čak deset utakmica odigrano je u svetu najjače košarkaške lige na planeti tokom minule noći.

Veče je počelo u Indijanopoloisu u kojem su domaći Pejsersi i gostujući Seltiksi tražili put do druge pobede. Na kraju, domaći su prvi prošli kroz cilj pobedivši sa 100:98. Mogli su „Kelti“ da urade nešto više, imali su napad za pobedu, ali je Ejveri Bredli promašio trojku posle povratnog pasa Ajzee Tomasa.

Upravo Ajzea Tomas bio je najbolji kod igrača Bostona sa 27 poena i 7 asistencija. Kod Pejsersa se istakao Pol Džordž koji je ubacio poen manje, ali koji se ovog puta nije bespotrebno ispucavao odigravši verovatno najbolji meč u dosadašnjem toku sezone sa 26 poena, 10 skokova, 3 asistencije i solidnih 8-18 iz igre.

(izvor: youtube/NBA Daily Recap)

Košarkaši Vašington Vizardsa ugostili su San Antonio Sparse u svom Verajzen Centru i na kraju trijumfovali sa 102:99 u meču koji je srpski centar Bobi Marjanović posmatrao sa klupe. Dramatična završica rešena je fantastičnim potezom Bredlija Bila koji je na 0.3 sekunde pre kraja najpre fintom tela izbacio Lamarkusa Oldridža, a potom hladnokrvno isporučio trojku za pobedu.

Upravo Bredli Bil bio je i najefikasniji pojedinac u taboru „Čarobnjaka„. Bek Vašingtona okončao je susret sa 25 poena uz 50% šuta iz igre, pošto je gađao 11-22. Sjajnu rolu pružio je i Džon Vol koji je zabeležio dabl-dabl sa 17 poena i 13 asistencija. Kod Sparsa ponovo se izdvojio Kavaji Lenard sa 22 poena i 9 skokova.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Košarkaši Bruklin Netsa pretrpeli su novi poraz, peti vezani u sezoni. Ovog puta skalp ekipi iz Barkliz Centra skinuli su Atlanta Hoksi rutinskom pobedom u svojoj Filps Areni rezultatom 101:87. Da postoji ispadanje u NBA ligi, tim Mihaela Prokorova bi definitivno strepeo za prvoligaški status. Ovako, moći će da se nada visokom izboru sa narednog drafta, ukoliko se ne dogodi čudo, pa Netsi zaigraju bolje posle uvodnih 0-5.

Al Horford je predvodio svoj tim do nove pobede. Ol-star centar „Jastrebova“ je ubacio 21 poen uz 8 skokova i više nego sjajnih 8-10 iz igre. Kent Bejzmor je svoje prisustvo na terenu pokazivao pre svega kroz sjajnu defanzivu, a Denis Šroder se ušunjao u startnu petorku Hoksa umesto Kajla Korvera i odmah je ubacio 20 poena. Džef Tig je stao na 16 poena i 6 asistencija. Kod gostiju, Bruk Lopez sa 27 poena i 11 skokova je bio jedini igrač vredan pomena.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Na draftu 2003. godine samo Darko Miličić je sprečio da Lebron Džejms i Karmelo Entoni ne stoje rame uz rame kao 1. i 2. pik. Danas, 12 godina kasnije, LBJ je svetlosnu godinu daleko od Karmela Entonija budući da je osvojio 2 prstena i da je igrao 4 NBA finala. Ipak, minula noć donela je derbi susret u Kviken Louns Areni u kojoj su domaći Kavsi srušili Njujork Nikse sa 96:86.

Lebron Džejms je uzeo stvari u svoje ruke. Pre meča u kojem su Kavsi igrali u novim dresovima na kratke rukave, LBJ se žalio na činjenicu da ga ti rukavi zatežu. Nakon što je promašio nekoliko šuteva Džejms je pocepao rukave, a onda isporučio 23 poena uz 5 asistencija i loš procenat šuta iz igre 9-23. Njemu uz rame stajao je Mo Vilijams koji je nanizao 22 poena, a Kevin Lav je imao dabl-dabl sa 11 poena i 12 skokova. Na drugoj strani Melo Entoni je sa 17 poena i 12 skokova bio najbolji na terenu.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Pre meča u Tojota Centru sa Hjuston Roketsima, Orlando Medžik je imao učinak od 1-3, ali je sva tri meča izgubio u dramatičnim završnicama. Tim sa Floride ponovo je poražen i ponovo je izgubio u pravoj drami pošto je pao posle produžetka sa 119:114. Džejms Harden ne blista ove sezone, a njegov procenat šuta nalazi se na granici odlaska u minus. Noćas je ubacio 28 poena uz 7 skokova, ali je ponovo šutirao tužnih 6-22 iz igre, te još gorih 2-11 za tri poena.

Perfektan meč je, za razliku od „Bradonje„, odigrao Dvajt Hauard koji je završio sa 23 poena i 14 skokova, ali koji je iz igre bio nepogrešiv sa 10-10. Treba napomenuti da je Orlando ostao bez Nikole Vučevića koji je izvrnuo zglob posle svega 17 minuta igre, te da je Evan Fornije iznudio produžetak pogodivši dva slobodna bacanja na 1.1 sekund pred kraj meča.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Filadelfija 76ers ni ove sezone, po svoj prilici, neće imati čemu da se nada. Ekipa koja već unazad nekoliko sezona tavori na dnu NBA lige ponovo krupnim koracima ide ka fenjeru „letećeg cirkusa“. Tim Breta Brauna nastavio je seriju poraza u novoj sezoni na gostovanju u Bredli Centru izgubivši od Milvokija sa 91:87.

Uprkos činjenici da gube utakmice, 76ersi su ovoj sezoni dobili jednu izuzetno pozitivnu stvar. A to su – partije 3. pika s drafta, Džalila Okafora. Sjajni centar noćas je ponovo držao sve konce igre svog tima u svojim rukama, a meč je okončao sa 21 poenom i 6 skokova uz šut iz igre 9-13. Na drugoj strani, Janis Adetokumpo nastavio je da teroriše rivale šutirajući iznad 59% iz igre, ovog puta je ubacio 17 poena uz 5 skokova. Kris Midlton je dodao 21 poen, a Greg Monro 18.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Sa startom sezone od 4-0 Toronto Reptorsi su već upisali najbolji početak sezone u istoriji kluba. Noćas su rasterećeni stigli u Oklahomu svesni da serija trijumfa mora pre ili kasije da se završi. Ipak, to se nije dogodilo u Česepik Areni pošto su Reptili slavili sa 103:98. Četa Dvejna Kejsija morala je da brani nemogućeg Rasela Vestbruka koji je igrao kao na žetone i već u prvoj četvrtini je izbacio 8 od svojih 16 asistencija na meču.

Uz to plejmejker Oklahome isporučio je i 22 poena uz 5 skokova. Kada se na to doda i ništa lošiji učinak Kevina Duranta od 27 poena, 7 skokova i 4 asistencije i šut iz igre 10-18, jasno je da su gosti morali đavolski da se potrude da dobiju susret. Za to se pobrinu Demar Derouzen sa svojih 28 poena, dok je Jonas Valančijunas imao dabl-dabl sa 17 poena i 11 skokova.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Finiks Sansi nisu imali većih problema sa Sakramento Kingsima koje su savladali sa 118:97. Kvalitetne role imao je bekovski duo Sansa. Erik Bledso je meč okončao sa 19 poena uz 8 asistencija, dok je Brendon Najt završio susret sa 17 poena uz 7 pasova za koš saigrača.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Ekipa Portland Trejblejzersa pobedila je Jutu Džez sa 108:92. Novu fantastičnu rolu pružio je Ol-star plejmejker Trejblejzersa, Demjan Lilard koji je bio nerešiva enigma za odbranu Džezera. Bivši student uvenirziteta Veber Stejt isporčio je čak 35 poena u pobedi svog tima uz odličnih 14-27 iz igre. Kao i obično, društvo u produkciji poena mu je pravio Rej Mekolum koji je ubacio 27 poena uz skoro pa perfektnih 10-13 iz igre.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

I, na kraju, derbi kola odigran je u Orakl Areni u kojoj su se Golden Stejt Voriorsi sastali sa LA Klipersima u duelu dve do tada neporažene ekipe. Vladajući MVP Stef Kari iza sebe je ostavio četiri nestvarne role kroz koje se izdvojio kao apsolutni monarh NBA lige. Razloga da stane nije bilo ni noćas. Posle rovovske bitke, ispostavilo se da su prvi poraz u sezoni morali da pretrpe – Klipersi, koji su izgubili rezultatom 112:108.

Niti jedan tim nije uspevao da napravi osetniju razliku tokom meča punog tenzije u kojem je Lens Stivenson iskalio bes na stolici koju je polomio. Ipak, Kada je bilo gusto, lopta je išla u ruke Stefa Karija. A kada lopta dođe u ruke Stefa Karija, koš je skoro zagarantovan, budući da su analitičari ustanovili da svaki šut ka košu ovog momka u proseku donosi neveroatnih 1,7 poena.

Tako je bilo i noćas, ovaj momak je isporučio 31 poen uz šut iz igre 8-17, te više nego sjajnih 7-11 za tri poena. Van linije 7,24 posle prvih pet utakmica Stef Kari šutira iznad 50%, a do sada je uzeo već više od 50 šuteva sa distance. Klej Tompson je dodao 16 poena. Na drugoj strani Kris Pol je imao 24 poena i 9 asistencija, a Blejk Grifin poen manje uz 10 skokova.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Vašington – San Antonio 102:99
Indijana – Boston 100:98
Klivlend – Njujork 96:86
Oklahoma – Toronto 98:103
Atlanta – Bruklin 101:87
Milvoki – Filadelfija 91:87
Hjuston – Orlando 119:114*
Juta – Portland 92:108
Feniks – Sakramento 118:97
Golden Stejt – Klipersi 112:108

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter