0
Košarka

ZORAN PLANINIĆ: Dušanu Ivkoviću se ne bih javio na ulici!

Objavljeno: 27.10.15 u 14:47

Jedan od najuspešnijih hrvatskih košarkaša u poslednjih desetak godina izneo je zanimljivo mišljenje o srpskom stručnjaku Dušanu Ivkoviću.

Zoran Planinić odlučio je na kraju prošle sezone da završi svoju bogatu košarkašku karijeru. Ispostavilo se da je ona okončana saradnjom sa srpskim stručnjakom Dušanom Ivkovićem, o kome hrvatski košarkaš nema lepo mišljenje.

– Prošle sezone u Efesu nisam igrao jer me trener Ivković nije želeo u ekipi i žao mi je što je tako ispalo. Istina, imao sam problema s kolenom i leđima poslednjih nekoliko sezona, ali to nije bio razlog mog neigranja. Nakon što mi je istekao ugovor odlučio sam, iako sam imao nekih ponuda, da je gotovo. Jednostavno je došlo do zasićenja i nisam imao više volje da treniram dva puta dnevno i često odlazim u karantin u svom gradu. Karantin, koji me psihički umara, ne postoji recimo u NBA ligi – rekao je Zoran Planinić za hrvatski ‘Tportal’, a prenose ‘Novosti’.

Kada je kolega novinar iz Hrvatske još jednom pomenuo Dušana Ivkovića, Planinić je odbrusio.

– Ne bih ga sigurno pozdravio! U klubu su svi bili korektni, ali Ivković me nije želeo u ekipi iako sam ja želeo da igram. Eto, tako je ispalo, ali moram da kažem da sam kao dečko iz Čituka, malenog hercegovačkog grada, stvarno zadovoljan svojom karijerom. Možda sam mogao da uradim i više, ali kada vratim film unazad, ne bih baš ništa menjao. Mislim da sam bio pošten i dosledan na svom košarkaškom putu – istakao je Zoran Planinić.

U svojoj bogatoj karijeri Planinić je nastupao za Cibonu, Nju Džersi u NBA ligi, Taukeramiku, moskovski CSKA, Himki i Anadolu Efes.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter