0
Košarka

FOTO: TWITTER

NBA: Bobi Marjanović za lični rekord, Čikago slavi Mekdermota, siromašno veče Bjelice (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.15 u 08:59

U poslednjem danu takmičenja u predsezoni u NBA ligi je odigrano osam utakmica.

Košarkaši Memfis Grizlisa poraženi su od Oralndo Medžika sa 86:76. Tobajas Haris poveo je svoj tim do trijumfa sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 10 skokova. Nikola Vučević je dodao 10 poena, dok je Endru Nikolson sa klupe ubacio 14, u taboru pobedničkog tima.

Boston Seltiksi su bez većih poteškoća savladali Filadelfiju 76ers sa 81:65. Zanimljvo, sofmor plejmejker Markus Smart i Džordan Miki, koji se bori za mesto u rotaciji, bili su jedna dva igrača „Kelta“ koji su meč završili sa dvocifrenim učinkom, ubacivši po 10 poena.

Vašington Vizardsi su svoj skalp dali u ruke Toronto Reptorsima izgubivši sa 92:82. Novi igrač kanadskog NBA ligaša, Demari Kerol, bio je najefikasniji u svom timu ubacivši 16 poena. Demar Derouzen i Kajl Lauri iz igre su zbirno uzeli čak 27 šuteva od kojih su pogodili samo 8, završivši sa 12, odnosno 13 poena.

Detroit Pistonsi su demlirali Atlantu Hoks sa 115:87. Briljirao je 8. pik s poslednjeg drafta, Stenli Džonson koji je utakmicu završio sa 20 poena, a ništa lošiji nije bio ni veteran Džodi Miks koji je sa klupe doneo 17 pobedničkom timu. 

Ekipa Čikago Bulsa pobedila je Dalas Maveriks sa 103:102. Trijumf Bulsima doneo je bivši najbolji strelac NCAA lige iz sezone 2013/14, Dag Mekdermot. Mladi krilni igrač imao je očajno šutersko veče (2-10), ali je na svega dve sekunde pre kraja, u trenucima kada je njegov tim gubio sa „pola koša“, pogodio gotovo nemoguć fejd-avej preko ruke za trijumf svog tima. Tadž Gibson ubacio je 16 poena i bio je najefikasniji kod Bulsa.

Nju Orelans Pelikansi dobili su Majami Hit sa 93:90. Ako je suditi po onome što je viđeno u predsezoni, Entoni Dejvis već je istakao ranu kandidaturu za MVP-ija regularnog dela sezone. Popularna „Obrva“ i noćas je bio najbolji u svom timu ubacivši 25 poena uz 13 skokova i po 5 asistencija i blokada uz dve pogođene trojke. Na drugoj strani izdvojio se Džerald Grin koji je kroz predsezonu pokazao da će biti sjajno pojačanje Majamija, noćas je stao na 24 poena.

Minesota Timbervulvs je sa 112:108 dobila Milvoki Bakse. U taboru Milvokija Nemanja Bjelica je za 14 minuta uspeo da uputi tri promašaja ka košu rivala, ali i da napravi 6 faulova, pa je sa „krompirom“ na svom kontu napustio teren. Zablistao je Endru Vigins sa 24 poena, a prvi pik s poslednjeg drafta Karl-Entoni Tauns je ubacio 18 uz 12 skokova. Janis Adetokumpo je kod Baksa upisao 24 poena.

San Antonio Spars salvadao je Hjuston Rokets sa više nego ubedljivih 111:86. Lamarkus Oldridž i Deni Grin su sa po 19 poena bili najbolji u timu Sparsa, a odmah iza njih, po košgeterskom učinku, stao je srpski internacionalac, Boban Marjanović koji je nanizao 10 poena uz 6 skokova. Bobi je na terenu proveo svega 12 minuta, ali mu to nije smetalo da bude jedan od najboljih igrača tima uz šut iz igre 4-7.

(izvor: youtube/NBA)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter