0
Košarka

FOTO: dofgamesports.com

NBA: Prekinut meč Lejkersa i Voriorsa, Džerald Grin srušio Hjuston

Objavljeno: 18.10.15 u 08:55

U nastavku priprema za početak nove NBA sezone noćas je na parketima najjače svetske košarkaške pozornice bilo šest utakmica.

U prvoj utakmici programa, ekipa Orlando Medžika održala je čas košarke brazilskom Flamengu usred Rio De Žaneira pobedivši rezultatom 90:73.

Stvari u svoje ruke uzeo je crnogorski centar Nikola Vučević koji je meč okončao kao najefikasniji pojedinac sa 18 poena i sa još 7 skokova. Pratio ga je Šabaz Nejper sa 14 poena.

Košarkaši Šarlot Hornetsa savladali su Njujork Nikse 97:93. Za ekipu iz Medisna na terenu nije bilo superstara Karmelo Entonija, ali jeste Derika Vilijamsa, bivšeg 2. pika sa drafta 2011. godine koji je, ako je suditi po rolama u predsezoni, maksimalno motivisan da konačno opravda visok plasman na draftu.

Noćas je ubacio 14 poena uz 5 skokova. Na drugoj strani istakao se Big Al Džeferson koji je ubacio 12 poena.

Sakramento Kingsi dobili su Nju Orleans Pelikanse sa 107:98. Poput Di Vila u dresu Niksa, za Sakramento tokom predsezone blista Rudi Gej, a krilni košarkaš „Kraljeva“ noćas je ubacio 20 poena uz 10 skokova.

Poen manje upisao je Demarkus Kazins. Kod ekipe Pelikansa najbolji je bio, po običaju, Entoni Dejvis koji je meč završio sa 19 poena, isto koliko je imao i Daren Kolison.

Košarkaši Majami Hita pobedili su ekipu Hjuston Roketsa rezultatom 105:100. Fantastičnu rolu pružio je Džerald Grin, od ovog leta novi član tima sa Floride, koji je susret okončao sa 21 poenom uz fantastičan prcenat šuta iz igre.

Jedan od najboljih kucača u NBA ligi iz igre je šutirao odličnih 7-11, a van linije 7,24 još kvalitetnijih 4-6 i to za svega 23 minuta na terenu. Pratio ga je Luol Deng sa 15 poena. U ekipi Hjuston Roketsa istakao se Trevor Ariza sa 24 poena i uz šut iz igre 10-14.

Ekipa Vašington Vizardsa savladala je Milvoki Bakse sa 105:101. Trener Rendi Vitman odlučio je da poštedi Džona Vola, pa je ulogu lidera na svoja leđa preuzeo Bredli Bil. Bek „Čarobnjaka“ na kraju je opravdao očekivanja sa 18 poena uz šut iz igre 7-11. Marsin Gortat dao je 2 poena manje.

I, na kraju, meč između LA Lejkersa i Golden Stejt Voriorsa, koji je igran u dvorani u San Dijegu, bio je prekinut. Razlog za prekid ove utakmice bila je loša podloga na parketu dvorane zbog koje su se igrači oba tima učestalo klizali pa je postojala bojazan da će neko zaraditi ozbiljnu povredu.

Uprkos optimističkim najavama, Kobi Brjant nije ušao u sastav svog tima posle nove povrede noge, a susret je okončan na 2:16 pre kraja treće četvrtine pri rezultatu 85:70 u korist Lejkersa. Do tog trena Džordan Klarkson je ubacio 17 poena, a na drugoj strani Stef Kari je imao 19.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter