4
AdmiralBet ABA Liga

ABA JTD: Partizan pao u završnici, Cibona nanela crno-belima četvrti poraz!

Objavljeno: 17.10.15 u 18:47

Košarkaši Partizana izgubili su u Zagrebu od ekipe Cibone rezultatom 63:57 (18:15, 11:13, 14:18, 20:11) u šestom kolu ABA JTD lige. 

Partizanu je ovo četvrti poraz i sada imaju skor 2-4, dok je Ciboni ovo druga pobeda kojom su se izjednačili sa crno-belima.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Vitkovac sa 16 poena, a jedini dvocifreni pored njega bio je novajlija Danilo Anđušić sa 11. U ekipi Cibone, Krušlin je bio daleko najbolji sa 22 poena, od toga je ubacio pet trojki, a pratili su ga Mavra sa devet i Kuridža sa osam poena.

Početak meča obeležile su mini serije na obe strane, prvo je Cibona vezala sedam poena preko Krušlina, Mavre i Žižića za 7:0, da bi Partizan odgovorio koševima Đumića, Vitkovca i Marinkovića serijom 9:0 i preuzeo vođstvo – 7:9.

Potom je ponovo usledila mini serija Cibone koju je zaokružio Krušlina trojkom, ali je na drugoj strani uzvratio Magdevski koji je smajio na 18:15.

Crno-beli su loše šutirali za tri poena, a prvi je bio precizan Petar Aranitović, tek u 14. minutu kada je smanjio prednost Cibone – 23:20. Domaći su ponovo napravili mini seriju i odlepili se na +8 – 29:21, ali je tada na scenu stupio novajlija Danilo Anđušić koji je najpre pogodio trojku, a potom vezao još četiri poena za 29:28. 

Početak drugog poluvremena pripao je crno-belima koji su zaigrali mnogo bolje. Andreja Milutinović i Vitkovac su ubacili dve trojke, a poenima Cvetkovića, Partizan je stekao do tada najvećih +6 – 36:42. 

Ipak, u drugoj polovini treće deonice ponovo je usledio blagi pad Partizana i nekoliko promašaja, što je kaznio Krušlin, a potom i Joksimović za 41:42. Ipak, seriju Cibone ponovo je prekinuo Anđušić sigurnim poenima sa linije bacanja. 

Četvrta četvrtina protekla je u mnoštvu preokreta. Partizan je u dva navrata imao po pet poena prednosti, 43:48, 45:50, ali je tada Cibona vezala novu seriju preko Žižića i trojkom Krušlina za preokret – 51:50. 

Vanja Marinković je uzvratio trojkom, ali je potom Krušlin ponovo precizan sa linije 6,75 za 54:53. Aranitović je vratio Partizan u igru, ali je vođstvo 54:55 bilo poslednje za crno-bele.

Finiš meča pripao je Ciboni, pošto je Mavra pogodio novu trojku, da bi Beriša i Žižić bili precizni sa linije bacanja za pobedu domaćih. 

 

0
0

4 Komentara

  1. Gde je sad ona budala i kreten GdK,da izjavljuje gluposti i da se sam sebi smeje?Devastirani misu,izadji iz rupe i oglasi se…sta si pricao pre utakmice?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter