6
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

NEBOJŠA ČOVIĆ: Povratak Markusa Vilijamsa, dolazak Tomasa? Radimo na tome…

Objavljeno: 13.10.15 u 15:52

Prvi čovek KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, izjavio je danas da klub sa Malog Kalemegdana i dalje radi na angažmanu novih igrača.

On se osvrnuo na medijske spekulacije da bi u crveno-belo jato ponovo mogao da sleti i bivši plejmejker, Markus Vilijams, ali i na priče da je sve bliži Zvezdi Dešon Tomas te spekulacije oko odlaska Big Sofa.

 – Ako bude realno da se vrati, mediji će biti obavešteni, ali generalno mnogo spekulišu. Ono što me čini srećnim jeste što imate puno nagađanja i „lepezu“ igrača koji se spominju, pa ako neko „ubode“, kažu da je „dobar i informisan“. A, naročito me nervira kada vidim ove Tviter naloge, pogotovo „istočnjake“ koji se predstavljaju kao vaše kolege a izuzetno su neozbiljni, i oko Sofa i oko Tomasa. Radimo na skautingu velikog broja igrača, ali ima dosta limitirajućih faktora – rekao je Čović.

On se nije zaustavio na ovim rečima već je svoju besedu dodatno obrazložio:

– Javnost uvek očekuje više od onoga što se realno može. S druge strane, dovedite ovo ili ono pojačanje se isto često piše, ali je taj proces kod nas usko vezan za posetu na našim utakmicama, jer preko 40 odsto budžeta klub obezbeđuje iz sopstvenih prihoda. Ni to nije lako, ali ne želim nikakvo opterećenje na tim. Naš cilj je jasan, kao i svake godine: da kroz ABA izborimo Evroligu, a da polako rastemo u eliti. Da ne spominjem sada klubove, sa ovim prostora, koji su kroz sedam, osam godina uspeli da prosperiraju. Zašto i Zvezda ne bi imala toliki kredit? Ili barem upola toliki – istakao je Nebojša Čović, prenosi B92.

Nakon toga Čović je pričao i o kvalitetu sadašnjeg rostora koga je upoređivao sa ekipom iz prošle sezone.

– Dosta smo promenili tim u odnosu na prošlu sezonu, ne našom željom, nego ‘željom’ nečega što se zove ugovor. Primera radi, Dženkinsu je istekao ugovor, a mi nemama da platimo 650 ili 700 hiljada dolara godišnje – žao mi je. Bobiju Marjanoviću je takođe istekao ugovor, a kada je dolazio u Zvezdu napravljen je dogovor da klub neće praviti nikakve probleme kada Bobi krene u NBA. Što je i ispoštovano. Što se Vilijamsa tiče, njemu nije samo istekao ugovor, nego je imao i ‘pušing defekt’ i to će se završiti početkom decembra. Za kraj, dugo smo razmišljali u vezi sa ponudom za Nikolu Kalinića, jer se cifra od 1.000.000 evra ne odbija tako lako, a pri tome i igrač je dobio dobre uslove – istakao je Čović i dodao:

– Mislim da je rano donositi zaključak da li je tim manje ili više kvalitetan u odnosu na prošlogodišnji. Na prvi pogled deluje da jeste, ali kada imate u vidu da Jadranska liga ove godine počela brže nego ikada, pošto je u devet dana odigrano pet utakmica, i to može takođe da utiče na kvalitet. Ne treba zaboraviti i da je region dosta siromašan i da nema novca ni za važnije stvari. Videćemo šta će Evroliga uraditi po pitanju kvaliteta, iako nemamo nimalo laku grupu. Pored toga, ne pamtim kada smo sezonu počeli sa ovoliko problema, prvo dolasci iz reprezentacija, pa povrede. Ipak, ovo je jednim delom renoviranje tima, uz uvođenje mladih igrača. Gledam u komentarima ‘Dajte da igraju mladi’, sve je to lepo, ali mladi vam ne mogu baš odmah obezbediti onaj rezultat koji se očekuje – naglasio je predsednik crveno-belih.

 

0
0

6 Komentara

  1. Slazem se sa Covicem, prvi limitirajuci je budzet (mada Sofo sa 180kg i sa 325.000 platom nije mi jasan razlog za dovodjenje), drugo je ocekivani rezultat. Sto se tice mladih igraca nije mi jasno zasto se ne forsiraju na 20+ razlike.

    0
    0
    Odgovori
  2. Daj da igraju domaci igraci . Strasna velesila sa 5 stranaca u ekipi. Nema smisla stvarno…. Da ne moze u Srbiji da se nadje jedan dobar plej. Ili bar da se vrati neki iz inostranstva. Ne verujem da bi trazio vise para od Amera. To me sve vrlo žulja….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter