2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD: Tajfun je za Zvezdu povetarac!

Objavljeno: 08.10.15 u 20:33

Košarkaši Crvena zvezde trijumfalni niz nastavili su pobedom nad slovenačkim šampionom Tajfunom iz Šentjura rezultatom 113:66 (30:15, 29:11, 29:16, 25:24).

Maksimalan niz pobeda crveno-belih nastavljen je i u duelu protiv šampiona Slovenije. Tajfun nije bio u skladu sa svojim imenom, pošto je upravo tim iz Šentjura večeras u Pioniru bio oduvan od strane srpskog prvaka.

Sve što su Slovenci mogli večeras bilo je držanje ‘egala’ u prvih tri, eventualno, četiri minuta utakmice. Od momenta kada je Tajfun zaostajao ‘samo’ šest poena (19:13), Crvena zvezda je napravila seriju 9:0 i tako otišla na, u tim momentima, velikih ‘plus 15’.

Od tada je prednost domaćih konstantno rasla i gotovo sve je išlo od ruke izabranicima Dejana Radonjića. Odlično je ‘radila’ odbrana na koju velike nade polaže strateg Crvene zvezde, a za razliku od meča sa Zadrom pre dva dana večeras je i napad bio više nego raznovrstan.

‘Pucalo’ se iz svih oružja, spolja je Marko Simonović predvodio rafalnu paljbu, a iz reketa je pretio ove sezone fantastični Maik Cirbes, ali i Stefan Nastić, pa je već na poluvremenu prednost Zvezde iznosila ogromnih 59:26.

Sve do kraja meča bila je formalnost. Crvena zvezda je nastavila u istom ritmu, bez smanjenja gasa, čak i kada je Dejan Radonjić na parket poslao ‘rezerviste’ poput najmlađeg Boriše Simanića.

Prednost je rasla iz minuta u minut, a gosti iz Slovenije mogu da zahvale večeras otvorenoj Zvezdi na tome što su uspeli da postignu 66 postignutih. Na njihovu žalost, primili su rekordnih 113.

Najefikasniji na večerašnjem meču bio je Maik Cirbes sa 19 koševa, Stefan Nastić je imao 16 postignutih poena, 13 je postigao Marko Gudurić, a Rebić, Mekel i Mitrović su postigli po 10 poena.

Na drugoj strani Bolčina je postigao 13, dok su jedini dvocifreni bili još Bratoz i Parker sa po 11 ubačenih koševa.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter