0
Košarka

ZBOGOM DI ROUZE: Nova teška povreda pleja Čikago Bulsa

Objavljeno: 30.09.15 u 11:45

Nesrećni plejmejker Čikago Bulsa, Derik Rouz, ponovo je zaradio novu tešku povredu zbog koje će morati da propusti dobar deo sezone.

Momak koji je u NBA ligu stigao kao velika zvezda koledž košarke i koji je svoju profesionalnu karijeru započeo sjajno, polako ali sigurno, postaje istrošena muštikla.

MVP sezone 2010-2011, muku muči sa povredama svih mogućih vrsta, a taman što se oporavi od jedne, usledi mu nova teška povreda. I tako u krug.

Već godinama unazad ovaj nekada sjajni košarkaš pokušava da sastavi kraj sa krajem, a od njegovog dolaska u ligu pretrpeo je čak 25 povreda zbog kojih je, manje ili više, morao da pauzira.

Na prvom treningu u novoj sezoni, na kojem se Di Rouz pojavio sveže oporavljen od teške povrede meniskusa, bivši MVP zaradio je udarac u glavu od svog saigrača zbog čega mu je pukla slepoočnica.

Ekspresno, Rouz je prebačen u lokalnu bolnicu u kojem mu je konstatovana teška povreda zbog čega će ponovo morati pod nož hirurga.

Ovaj trostruki Ol-star i dvostruki osvajač Svetskog prvenstva sa reprezentacijom SAD je u prošloj sezoni upisao tek 12 nastupa na kojima je beležio po 20,5 poena uz 6,5 asistencija po meču. I onda se, pogađate, povredio…

Kako stoje stvari, zbog svega što je u poslednjih tri, četiri sezone proživeo, nije isključena mogućnost da se Rouz ne vrati nikada u formu u kojoj je bio igrajući svoju MVP sezonu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter