3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

NOVI ZVEZDIN PLEJ: Nisam ja Markus Vilijams, ja sam Gal Mekel!

Objavljeno: 28.09.15 u 10:31

Košarkaši Crvene zvezde polako ali sigurno spremaju se za start nove sezone u regionalnoj ABA ligi.

Klub sa Malog Kalemegdana je ovog leta pretrpeo brojne promene, a jedna od najznačajnijih, svkako, jeste promena plejmejkera.

Iz kluba je otišao Markus Vilijams, a na njegovo mesto stigao je igrač sa NBA iskustvom, Gal Mekel koji će pred sobom imati težak zadatak da nadomesti odlazak ljubimca severa. 

– Ne volim poređenja, on je Markus Vilijams, a ja sam Gal Mekel. Svako ima svoj kvalitet. Ono što mogu da obećam, kao i u svakom timu u kome sam igrao, tako ću i sada pružati partije sa strašću i svim onim što je potrebno da se pobeđuje – rekao je Mekel za “Blic”.

Na turniru u Zadru on se tek upoznavao sa saigračima i njihovim kvalitetom.

– Atmosfera je sjajna, svi su me super prihvatili. I igrači i stručni štab se trude da se osećam što prijatnije. Ekipa je mlada, ali ima ogroman potencijal i fantastičnu hemiju – smatra Mekel.

On se potom osvrnuo i na učešće na Evropskom prvenstvu na kojem je branio boje Izraela.

– Izrael je odigrao dobro, bili smo drugi u grupi. Izgubili smo od Italije u osmini finala i to ostavlja gorak ukus, jer smo mogli više. Igrao sam konstantno na visokom nivou – sumirao je Mekel.

On publici može da obeća isključivo da će i poslednju kap znoja ostaviti na parketu.

– Obećavam energiju i strast, kao i da ću na davati sve od sebe – navodi Mekel.

Izraelac je dodao da je već stigao da upozna srpsku prestonicu.

– U Beogradu sam bio nekoliko puta, grad je sjajan. Verujem da će mi prijatelji i rodbina iz Izraela doći u posetu – podvukao je Mekel.

Crvena zvezda će na startu sezone ABA lige morati da odradi pet utakmica za samo 11 dana, a prvi protiv Mega Leksa 1. oktobra od 21 časa.

0
0

3 Komentara

  1. naravno da nisi Vilijams, jer mu nisi ni do koljena, jednostavno velika greška onog ko te je doveo, jer pojma nemaš…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter