5
Košarka

FOTO: STARSPORT

SAMO OPREZNO I PROMIŠLJENO: Radonjić najavio novo pojačanje za KK Crvena zvezda

Objavljeno: 22.09.15 u 14:29

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da veruje da će crveno-beli izneti opterećenje koje nose posle najuspešnije sezone u istoriji kluba i napraviti nove podvige.

– Posle završetka prošle sezone, koja je bila fantastična, ušlo se u prelazni rok i bili smo veoma aktivni. Želeli smo da napravimo tim, noseći opterećenje rezultata i veličine Crvene zvezde, koji će moći da na pravi način funkcioniš“, rekao je Radonjić na konferenciji za medije u KOMBANK areni u sklopu Evroliginog dana za medije.

On je rekao da ekipu na pripremama remete povrede igrača.

– Cirbes je počeo sa trčanjem, teško je reći da li će biti spreman za početak sezone. Tompson je oko je nedelju dana van procesa. Svi idu na turnir u Zadar i videćemo kako će se razvijati situacija. Dangubić je imao temperaturu, a Mekel tek dva treninga sa timom. Biće poraza i potrebno nam je vreme, ali verujem da ćemo imati dobra izdanja.

Crvena zvezda će u Evroligi igrati u A grupi sa Realom iz Madrida, Fenerbahčeom, Himkijem, Bajernom i Strazburom.

– Znamo da će biti teško. Nismo imali sreće u žrebu u Evroligi, najtežu grupu smo dobili, čak i težu nego što smo očekivali. Pored standardno jakih Reala i Fenerbahčea, tu su Himki sa Švedom i Rajsom, Bajern sa Riversom. Ipak, pokušaćemo da pokažemo pravo lice i damo maksimum, rekao je crnogorski trener.

Prema njegovim rečima u ekipu bi moglo da stigne još jedno pojačanje, ali poručio da ne želi da žuri kako bi izabrao najbolje rešenje.

– Dosta se priča i pominju se nova imena, što je normalno kada je Zvezda u pitanju. Imamo neke ideje šta nam je potrebno, ali u ovim okolnostima ne želimo hitre poteze. Nećemo biti pravi na startu, ali nećemo vući poteze na osnovu toga, već da kvalitetom odreagujemo na tržištu, zaključio je Radonjić.

Kapiten crveno-belih Luka Mitrović obećao je da će ekipa dati sve od sebe kako bi imala još jednu uspešnu sezonu.

– Svi smo svedoci da smo prošle sezone napravili najveći uspeh u istoriji kluba i ta činjenica nas obavezuje i podiže očekivanja. Ambicije su iste kao prošle godine, iako će izazovi biti teži ali spremni smo za njih, naveo je Mitrović.

Jedan od sada već bivših igrača Crvene zvezde, koji je prošle sezone bio povremeni prvotimac, karijeru je nastavio u Poljskoj.

0
0

5 Komentara

  1. Zvezda ponos „postene srbije““ koja je ovo budala, a u FK Zvezda sve lopov do lopova, j….. Vas franjevci, Vi ste komunisticka petokraka, uvek ste bili od svih protezirani!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. kako se potencira to „najveci uspeh u istoriji kluba“… jeste, lepo to zvuci… al kad ti klub ima istoriju dugu 5 godina, tako nesto i nije tesko postici 😉

    0
    0
    Odgovori
  3. Nova sezona prskanja po faci zvanog Radonjizam može da pocne. Doktore Čoviću je.i i ne vadi, znaš da franjevci tako vole. ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE , NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE! P.S . SAMO ZVEZDAŠICE RAĐAJU PRAVE MUŠKARCE! !

    0
    0
    Odgovori
  4. -Za bolesne-postoji bolnica, za lude-postoji ludnica, za BUDALE NEMA-NISTA, zato ih IMA SVUDA !!! Najbolji odgovor budali je-CUTANJE !!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter