1
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET 2015: Srbija i Francuska u borbi za bronzu – ‘Orlovi’, budite oni pravi!

Objavljeno: 20.09.15 u 09:59

Kako se postaje šampion? Tako što se izađe na teren kada je najteže i pobedi. Teže od ovoga ne može, Srbija i Francuska se, umesto u unapred viđenom finalu Eurobasketa, u Lilu, danas od 14.00 časova sastaju u meču za treće mesto.

Nacija se još nije oporavila od poraza nad Litvanijom, Francuska i Parker i drugari su imali dan više da zaleče rane… Teško je i jednima i drugima, želeli su u borbu za zlato, želeli su zlato, Francuzi su pride i domaćini… Hteli su da još sada viziraju karte za Rio, moraće zaobilaznim i mnogo težim putem.

Loš dan se izabranicima Aleksandra Đorđevića desio onda kada je to najmanje trebalo da se desi. Desio se, iz poraza se uči i ide dalje. Teško je, lepo je Stefan Marković rekao da bi se najradije negde zaljučao i nestao na pet dana. To je za obične ljude, šampioni ne mogu i ne smeju da beže.

– Bilo je svega, svakakvih reakcija… I razočaranja i suza od strane svih, ali to je sve sastavni deo sporta. Neke stvari jako teško padnu čoveku, pogotovo igračima, koji imaju svoje snove. Ne smemo da prestanemo da sanjamo, ne smemo da prestanemo da živimo za te snove, da radimo… Jer samo tako dolazimo do ostvarenja… Do toga se stiže otvorenim očima, a nama je potrebno da sa velikom dozom realnosti uđemo u dalja takmičenja, dalje utakmice – rekao je Sale nacionale.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Moraju ‘Orlovi’ da prebole poraz što pre i da danas izađu na teren onakvi kavi su bili od počeka šampionata, sigurni, smeli, hrabri, lucidni. Pobedili smo Špance koji će igrati za zlato, pobedili smo već i moćnu Francusku, ali i Turke, Nemce, Italijane, Fince, Češku, moramo da pobedimo i danas – zbog nas samih i zbog medalje. Srebro se dobija, bronza se osvaja!

– Mi smo ovde i idemo na pobedu. Kao što smo u svaku utakmicu išli. Imamo snagu, kako mentalnu, tako i fizičku…. Imali smo razgovore. Momci su orni i željni da dođu do medalje, mislim da bi to bilo sjajno. Učinićemo sve što je u našoj moći da dođemo do te medalje. Neće biti ni malo lako. Ako je neko povređen, to su onda Francuzi, koji su očekivali i spremili svu ovu feštu za njih i za neko slavlje njihove generacije. Sigurno će doći sa osvetničkom željom, ali mi nemamo čega da se plašimo, imamo svoje kvalitete i tako ćemo igrati – zaključio je Đorđević.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Medalju žele i Francuzi.

– Mislim da smo se oporavili od meča sa Španijom, šta je tu je, pokušaćemo da osvojimo i ovu bronzanu medalju i da se bar na taj način odužimo ljudima koji su dolazili da nas bodre, pred 27.000 naših navijača – rekao je Dijao.

Jako je bitno da takmičenje, na kojem ipak nisu ostvareni glavni ciljevi, bude makar završeno pobedom. Bitna je bronza i za riznicu, ali i za samopouzdanje. Sa medaljom oko vrata i sa pobedničkog postolja lakše će se krenuti u tešku misiju ostvarivanja plasmana u Rio.

Momci, vi ste za nas šampioni, sa medaljom ili bez nje. Ali, hajde da ipak uzmemo tu bronzu!

0
0

1 Komentara

  1. Sa ovom petorkom nema zime za nas:Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Erceg i Milutinov, a SIMON I KA*INA DA GREJU KLUPU DO KRAJE MECA !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter