14
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET 2015: Ništa od bronze, Francuska bolja od Srbije!

Objavljeno: 20.09.15 u 15:48

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji bronzanu medalju na Eurobasketu, pošto su u meču za treće mesto Francuzi slavili rezultatom 68:81 (16:16, 16:21, 12:21, 24:23). 

Najefikasniji igrač u našem timu bio je Bogdan Bogdanović sa 14 poena, a pratio ga je Bjelica sa 12, dok je treći naš dvocifreni bio Raduljica sa 11. 

Na drugoj strani, najefikasniji bio je De Kolo sa 20, Furnije i Žober su ubacili po 15, a Parker 13.

Francuzi su meč prelomili u trećoj četvrtini koju su dobili rezultatom 21:12 i u poslednju četvrtinu ušli sa +14. 

U prvoj četvrtini obe ekipe su igrale opreznije, ali i uz slab procenat šuta što potvrđuje i mali broj poena – 16:16. Raspoloženi De Kolo je na samom startu vezao pet poena, dok je u našoj ekipi od početka bio raspoložen Bogdan Bogdanović, koji je u finišu prve četvrtine postigao trojku, a potom još dva poena za izjednačenje – 16:16. 

I u drugoj četvrtini, Bogdanović je bio sigura i ubacuje nove poene za prvu prednost Srbije – 20:16. Ipak, tada je usledila nova serija Francuza. Furnije i Parker su doneli novu prednost Francuzima, ali Stefan Marković na drugoj strani pogađa dve trojke i za rezultatsku neizvesnost.

Ipak, u finišu druge deonice, Srbija ulazi u problem, veliki broj promašaja, a De Kolo i Dijao donose najveću prednost Francuzima u tom trenutku – 37:28. Bjelica je pogodio trojku, a Kalinić imao polovičan uspeh sa linije bacanja, čime se Srbija vratila u meč pred drugo poluvreme – 37:32. 

U trećoj četvrtini, Miloš Teodosić je nastavio da pokušava za tri poena, ali je zabeležio i četvrti promašaj. Bogdanović je novim poenima održao Srbiju, ali su Francuzi sigurnijim i bolje organizovanijim napadima uspeli da sačuvaju svoju prednost – 48:39. 

De Kolo je iskoristio slabu igru Srbije i doneo Francuskoj veću prednost – 52:39. Bogdanović je pogodio novu trojku, ali je Furnije uzvratio na drugoj strani, pa Srbija nikako ne uspeva da uhvati rezultatski priključak. De Kolo je potom presekao loptu i zakucao za najveću prednost Francuza i odlazak u četvrtu četvrtinu – 58:44. 

Sa pet vezanih poena Raduljica je otvorio poslednju deonicu a posle dva ubačena bacanja Nedovića Srbija je ponovo na jednocifrenom zaostatku – 60:51. Taman kada se činilo da su naši košarkaši pronašli ritam, Furnije je novom trojkom za 67:55. Lovernj je pogodio za još veću prednost Francuza, a na drugoj strani Bjelica je posle nekoliko pokušaja Teodosića i Markovića, uspeo da upiše trojku za Srbiju – 69:59. Bjelica je potom lepim ulazom smanjio prednost Francuza, ali samo za kratko, pošto Želabal zakucava na drugoj strani.

Francuzi su u finišu lako sačuvali svoju prednost i zasluženo došli do bronzane medalje – 81:68. 


Francuska – Srbija 81:68
(16:16, 21:16, 21:12, 23:24)

Stadion: Pjer Morua, Lil; Gledalaca: 24.092

Francuska: Vesterman nije igrao, Batum 7, Lovernj 1, Kahudi 2, Parker 13, Furnije 15, De Kolo 20, Dijao 4, Želabal 4, Gober 15, Žaite nije igrao

Srbija: Teodosić 3, Simonović 3, Kuzmić -, Bogdanović 14, Bjelica 12, Marković 8, Kalinić 1, Nedović 9, Milosavljević nije igrao, Raduljica 11, Erceg 7, Milutinov nije igrao

0
0

14 Komentara

  1. Kako mrzim bagru koja pljuje nase sportiste, kad su pobedjivali svi ste ih slavili a sad se vidi ko je pravi srbin a ko nije, ja pratim i navijam na sve nase sportiste, i fudbalere a vi ste svi bedna bagra!

    Sram da vas bude, momci su dali sve od sebe! Niste ni zasluzili da navijata na njih, i oni take ,,navijace“ nisu zasluzili!!!

    Napred sportisti srbije, vi ste moj ponos

    0
    0
    Odgovori
  2. tako i treba kada vodi grobarske igrace i igrace koji ce igrati za njega ove sezone, sve nam izadje na nos. Da su bili Jovic, Dangubic i Marjanovic dosli bi do zlata garantovano.

    0
    0
    Odgovori
  3. Jos se nisam oporavio posle poraza od Litvanaca…drvoseca,ne znam ni kako vise da ih nazovem…a sudije tek…MOMCIMA NASIM I SALU sve najbolje! Do godine jos bolje,ostale kritike zanemarite…vi ste ponos nase zemlje!

    0
    0
    Odgovori
  4. Da su Marjanovic i Jokic bili na EP,pitanje zlatne medalje se ne bi ni postavljalo,zgazili bi sve redom.Cestitke momcima na borbi,ipak je polufinale odlucila jedna lopta i sad je tanka nit izmedju heroja i gubitnika.Dezurni pljuvaci se javljaju a cutali su sve do prekjuce.Momci su predstavljali nasu zemlju a ne svoje klubove i ne treba ih tako gledati i prozivati.Da su osvojili medalju,dizali bi ih u nebesa a sad ih bez potrebe pljuju.Glavu gore,imamo potencijala,uz 4-5 novih imena,imamo sanse i za OI i za medalju na tom takmicenju.

    0
    0
    Odgovori
  5. smejurijo,pa zbog tvog bogdana i nismo u finalu….da je bilo srece da su gagi i simon imali slobodu da 20 puta sutnu ,pogodili bi barem po 10 puta a ne kao VODJA PO 3,4 OD 20

    0
    0
    Odgovori
  6. Svaka čast momcima na borbi, loše odigrane poslednje 2 utakmice, ali biće bolje !
    A VI KOŠARKAŠKI STRUČNJACI MOŽETE SAMO DA GA PODUVATE !

    0
    0
    Odgovori
  7. PRVo sve čestitke i svaka čast….u čemu je Srpski narod 4.osim u vaterpolu i odbojci!
    Drugo Sale svaka čast ,ali na poverenju koje ukazuje nekim igračima,je minus!
    Treće,Radule, Simonović i Milosavljević no…no…više!Bogdana malo umiriti i nedati toliko poverenja!
    Dolaze Bobi,Jokić,Mitrović Dangubgubić i još neki mladji i eto finala u Brazilu!

    0
    0
    Odgovori
  8. Gde je sad onaj iskompleksirani KK NARKO KARTEL da prica kako je Bogdanovic najgori i kako treba Kalinic da igra.Evo igrao je i postigao 1 poen.Teo carobnjak blage veze nema 3 poena za ceo mec,Simonovic 3 poena za ceo mec,mogao bi da nam bar mazne pehar.
    Posle iskompleksirani Panteri pricaju kako su bivsi igraci Partizana krivi.Da nije bilo Bogdanovica i Raduljice zgazili bi nas 40 razlike.

    0
    0
    Odgovori
  9. TEO „CAROBNJAK“ je izmedju ostalog GLAVNI, MADA NE I JEDINI KRIVAC ! GLAVNI KRIVAC je „TRENER“ iz „strucnog tima KKCZ“, koji je samo produzena ruka COKIJA, koji zbog 600 000 razloga za sebe, SABOTIRAO BOBIJA I SRPSKU REPREZENTACIJU i ZBOG KOGA BOBI NIJE OTISAO NA EVROPSKO prvenstvo !!! KA*INA JE BIO OCAJAN(sada se vidi njegovo i Simonovo „umece“ bez pomoci ORGANA..) I DA JE KAPITEN LUCHA BIO ZDRAV GDE BI NAM KRAJ BIO, LAGANO ZLATO, A OVAKO CIGANIZACIJA SRPSKE KOSARKE JE U POTPUNOSTI USPELA DA NAS VRATI 50 GODINA U NAZAD !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Ne mlati lopato,ne znaš šta pričaš! Koga je trebao da vodi? Kad je @kalina zakucavao na SP onda ste ćutali,vidim kako mu je selektor dao minutažu protiv Litvanije dok je Bogdan srao a Radulja lizao parket Valancijunasu. Ova reprezentacija ima i budućnost i perspektivu uz Bobija i Jokića! Samo naprijed i bez grobarskih posrnulih igrača Gagija i Tepica i ostalih propaliteta! I Simon treba kući

      0
      0
      Odgovori
    • Kolko si ti prso i kolike komplekse su ti nabili Radonjic i ekipa,toliko veliko da pucas od zlobe i nakon 3-4 meseca od brisanja parketa sa vama.Jel slusas,cujes ili citas,kako svi vodeci strucnjaci,velicaju Teodosica a samo ti i tvoji glupi grobarcici ga osporavaju,samo zato sto je covek Zvezdas.Momak je genije ali ne moze sve sam,kad svi protivnici baziraju odbranu na njemu i udvajaju ga citavu utakmicu.Kalina je majstor za vaseg Lucu i igracina a na ovom prvenstvu nije dobijao potrebnu minutazu i zato je bio nesto slabiji na nekim utakmicama.Naravno da ce najvise Zvezdasa biti u timu,kao i FMP-ovca jer Covic vise od dve decenije stvara igrace,nece valjda grobari da budu najvise.Bilo je nekih vasih ali to su uglavnom oteti igraci iz drugih klubova jer vi retko koga stvorite u svojoj skoli,cak ni Bogdanovic nije kod vas stvoren vec u Zitko basket a upravo je on najodgovorniji sto nismo usli u finale a ne Kalina ili Teo.Kad su igraci Zvezde i FMP u reprezentaciji,vratili smo se u svetski i evropski vrh a prethodnih 5-6 godina kad su partizanovci bili najbrojniji,mogli smo da sanjamo o polufinalu na bilo kom takmicenju.

      0
      0
      Odgovori
  10. Rekao sam, jedan od glavnih krivaca je Teodosić, koji pojma nema, upropastio je reprezentaciju, Kuzmić stravičan, ne znam zbog čega Milutinova nije uvodio, ispostavilo se da je trebalo Dangubića povesti a Simonovića nogirati, sve u svemu ni dobro ni loše, s Marjanovićem bi bila druga priča…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter