0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NIKOLA KALINIĆ: Nema opuštanja u meču s Italijom

Objavljeno: 10.09.15 u 09:54

Krilni košarkaš reprezentacije Srbije, Nikola Kalinić, izjavio je da „Orlovi“ neće kalkulisati u meču sa Italijom i da će ići na trijumf.

Samo još jedan meč ostao je izabranicima Aleksandra Đorđevića u takozvanoj „grupi smrti“ koju do sada sa velikom lakoćom preživljava ekspedicija Srbije koja nema niti jedan jedini poraz.

Do kraja takmičenja u Grupi B ostao je još samo jedan meč, onaj koji će u petak od 14:30 biti odigran sa „Azurima“.

Košarkaš koji je u meču sa Turskom sjajno otvorio meč i doneo, ispostavilo se, nedostižnu razliku u korist naših momaka, Nikola Kalinić, poručuje da će Srbija ponovo ići na trijumf.

– Nećemo se opuštati, ne znam što bismo se opustili. Došli smo na prvenstvo da igramo i hoćemo da pobedimo svaki meč. Videli smo sinoć kakvi su to igrači, koji imaju u rukama po 30, 35 poena, pre svega nam je to individualni izazov i tu vidimo rivalitet – rekao je Kalinić, prenosi Mondo.

Ovaj momak je meč sa Turskom završio sa 14 poena i sa 4 skoka, a za tri je šutirao sjajnih 3-3. Kalinić se osvrnuo i na duel s Turskom.

– Odigrali smo fantastičan meč, ali mislim da ne bi trebalo dizati euforiju ili ponavljati te kliše izjave da smo ispoštovali dogovor iz svlačionice, iako je stvarno bilo tako. Pre svega smo vodili računa o „pik en’ rolu“ sa Muhamedom Alijem, Sinanom Gulerom i to smo uspeli u najvećoj meri – smatra popularni Kalina.

– Mislim da ih je to najviše poremetilo, iz toga je došlo puno trčanja, puno lakih poena i iz toga je došlo samopouzdanje koje nas je držalo do kraja, osim u periodu krize, koja je bila i razumljiva, jer nisu Turci nižerazredna ekipa da se pobede sa 30 razlike – podvukao je Kalinić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter