0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ OTKRIO: Srbija OVO može još bolje da odigra…

Objavljeno: 10.09.15 u 18:25

Selektor Srbije Aleksandar Đorđevićsumirao je utiske posle osvajanja prvog mesta u grupi i govorio o onome što naš nacionalni tim tek očekuje.

– Uradili smo prvi, mali deo posla. Kvalifikovali se sa skorom 5-0 ili 2-3 – moramo da zaboravimo sve ovo. Ispred nas je najvažnija sledeća utakmica – sa Finskom. Ipak, mislim da smo ostavili dobra pečat ovde u Berlinu, da smo se dobro ponašali… Svaka čast momcima na tome. Idemo korak po korak, bez preskakanja stepenica – rekao je selektor.

finci su sledeći, a meč osmine finala na programu je u nedelju.

– Već od danas razmišljamo samo o Finskoj. Ali, moram da budem zadovoljan onim što smo uradili. Momci imaju izvanredan odnos prema igri, energetski se daju i to mi pruža jedan određeni mir. Danas smo igrali protiv jakog, dobrog protivnika, bez obzira sto Belineli nije igrao – istakao je Đorđević i nastavio:

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Imaju dobre NBA i evroligaske igrače. Agresivnošću i sjajnom koncentracijom, pre svega, uspeli smo da rešimo ovaj meč. Takođe, prva stvar koju gledam su minuti, kako su ih koristili naši igrači i to me čini zadovoljnim. Opet smo lepo rasporedili vreme i to znači da imamo dugu klupu.

Druga faza takmičenja igra se u Lilu, a prozborio je koju i o zdravstvenoj situaciji u timu, pa se i našalio.

– Ja sam bolestan. Put nije naivan, sutra od 17 ili 17.45 imamo trening od 45 minuta da osetimo koševe, salu, jer ne znamo da li ćemo naredni dan imati termin, pošto već počinju mečevi osmine finala. Sigurno ćemo ova dva dana iskoristiti da odmorimo noge, um… Tri dana zaredom, pričao sam i sa Zokijem Radovićem, nije lako igrati, niti u ovakvim terminima. Svi dolaze u dvorane zbog igrača, ne možemo da ih trošimo, njih čeka još utakmica. Ovo su ozbiljne stvari koje nas čekaju i mora kod svih da bude i veća odgovornost.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Može Srbija još bolje, tvrdi selektor.

– I posle ovakvih utakmica može bolje. Bolje da vam ne pokazujemo kako izgledaju analize naših utakmica. Može i mora bolje, na primer, neke rotacije mogu brže. Ovo je reprezentacija u stvaranju, neki od ovih momaka nisu bili tu prošle godine. Svaka lopta odlučuje, zato sam ja zahtevan i previše strog ponekad, jer nećemo uvek imati ovakve utakmice – nekada ćemo igrati na jednu ili dve lopte – zaključio je selektor, a prenosi B92.

Sličnog mišljenja je i Miloš Teodosić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter