0
Košarka

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET 2015: Srbija melje sve pred sobom, Island razbijen!

Objavljeno: 08.09.15 u 16:13

Košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu pošto je danas savladala ekipu Islanda rezultatom – 93:64. 

Nakon dana odmora u fizički napornoj utakmici, srpski košarkaši su rutinski došli do nove važne pobede kojom su sačuvali prvo mesto u grupi kao jedini tim sa maksimalnim učinkom. Zanimljivo, svi naši košarkaši upisali su se u listu strelaca, a najefikasniji su bili Nedović sa 15, Raduljica sa 13, Kalinić sa 12 i Kuzmić sa 11, dok se kod gostiju istakao samo Gunarson sa 18 poena.

Očekivano, naša selekcija je iskoristila činjenicu da su Islanđani znatno niži u svojoj postavi, stoga ne iznenađuje podatak da su u našem timu briljirali Kuzmić i Raduljica. 

Naši su od samog starta bili raspoloženi, preko Kuzmića i Teodosića napravili su seriju 6:0, da bi potom Kalinić sa dve brze trojke za 14:7 i uz sjajnu bananu podigao naše navijače na noge. 

Islanđani su iskoristili izmene koje je napravio selektor Đorđević pošto su van parketa bili Teodosić, Bjelica, Marković i Kuzmić, pa su Islanđani prišli na 16:12. Ipak, naši su se brzo vratili u ritam, a u poslednjim trenucima nakon sjajne akcije, Erceg je uz zvuke sirene pogodio za 24:16. 

Drugu četvrtinu obeležio je nešto veći broj grešaka na obe strane. Početkom ove deonice čak dva minuta nije viđen nijedan koš, ali je potom tu seriju prekinuo Marković, da bi potom Kuzmić stupio na scenu i doneo Srbiji dvocifrenu prednost. Do odlaska na odmor, prednost naših održali su Raduljica i Bjelica za 42:32. 

Košarkaši Srbije su meč prelomili u trećoj četvrtini, a već na samom početku ovog dela igre, Kuzmić je prvi postavio dvocifreni. Lakim poenima Bjelice i Nedovića, a potom i trojkom Bogdanovića naši su prvi put imali +15 – 53:38. U narednim minutima, na scenu stupa Raduljica koji je vezao nekoliko poena pod košem za sve veću prednost Srbije – 60:41. Islanđani nisu odustajali od svoje igre zasnovane na šutevima za tri poena, ali su njihovu nepreciznost iskoristili ponovo Raduljica, a potom i Bogdanović i Milosavljević za +19 pred poslednju deonicu. 

U poslednjoj četvrtini, Đorđević je pružio šansu i Nikoli Milutinovu koji je uzvratio pravom merom, a najlepši potez bilo je zakucavanje za +24 – 84:56. Kalinić se ponovo probudio i pogodio svoju treću trojku, koju su Islanđani odmah vratili pa je samo na kratko bilo +27.

 Na kraju, Srbija je došla do ubedljive pobede – 93:64. 

Grupa B (Berlin)
SRBIJA – ISLAND 93:64
Nemačka-turska 17.45
Španija-Italija 21.00

Tabela: Srbija 3/0, Španija 1/1, Nemačka 1/1, Turska 1/1, Italija 1/1, Island 0/3.

SRBIJA-ISLAND

Arena: O2 u Berlinu.

SRBIJA: Teodosić 4, Marković 2, Kalinić 12, Bjelica 7, Raduljica 13, Simonović 3, Kuzmić 11, Bogdanović 9, Nedović 15, Milosavljević 8, Erceg 3 i Milutinov 4.
ISLAND: Stefanson, Baringson, Vihajlmson, Ermolinskij, Palson. Klupa: Hermanson, Karason, Natanelson, Sigurdson, Mganuson, Gunarson, Steinarson.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter