8
Košarka

FOTO: STARSPORT

TOLIKO O AMERIČKOM POZNAVANJU EVROPSKE KOŠARKE: Srbija čak nije ni među kandidatima za šampiona (FOTO)

Objavljeno: 06.09.15 u 21:06

Koliko su Amerikanci samozadovoljni i koliko ih ne zanima previše šta se dešava van njihovog kontinenta vrlo često nas podsete svojim geografskim ili nekim sličnim propustima, a najnoviji je vezan za poznavanje evropske košarke.

Naime, na zvaničnom sajtu NBA lige (nba.com) postavljena je anketa u vezi sa favoritima na Eurobasketu koji je u toku, ali među opcijama za glasanje nema Srbije.

Pored očekivanih Španije i Francuske koji su dobili najviše glasova tu su samo još Nemačka koja je na trećem mestu, zatim Litvanija i na kraju Italija koja je dobila samo 301 od ukupno 12.461 do sada pristiglog glasa.

FOTO: nba.com/printscreen
FOTO: nba.com/printscreen

Možda bi neko mogao da ih podseti protiv koga su prošle godine igrali u finalu Mundobasketu. Evo mala pomoć, nije ni jedna od navedenih selekcija, a za tu zemlju igra buduća NBA zvezda Nemanja Bjelica.

Poslušajte kako jedan drugi Amerikanac tečno priča srpski jezik i saznajte ko će od srpskih košarkaša biti tema sutrašnjih razgovara kancelarke Merkel i srpskog premijera Vučića.

0
0

8 Komentara

  1. Ne znam na kom je to sajtu,ali pred Eurobasket bas sam video na sajtu Orlando Magic su isto stavili anketu da se glasa ko ce pobediti i to na prvo mesto su stvili Srbiju. 🙂

    0
    0
    Odgovori
  2. Problem je sto Ameri to shvataju kao sto je i kod njih u NBA, da su ekipe gde igraju 4-5 najboljih pojedinaca prvi favoriti. Pogledajte koga su stavili, ekipe koje imaju dokazanog/e NBA igraca. Nista posebno protiv nas, samo mi nemamo nijednog. Kad prodju grupe shvati ce da to sto tim ima Galinarija ili Valancijunasa ne znaci nista.

    0
    0
    Odgovori
  3. E stvarno ameri, bas ne poznAjete kosarku, mozda da nas sledeci put razbijete 80 razlike a ne samo 40 kao u finalu pa ce mozda novinari pisati kako ipak imate baR malo pojma

    0
    0
    Odgovori
    • Bas si smesan. Uopste se ne postavlja pitanje njihovog poznavanja kosarke generalno, lepo ti pise da ne poznaju Evropsku kosarku sto je cinjenica. I niko nije napisao da oni ne znaju igrati kosarku, zato ne pametuj karijere ti! 😉

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter