18
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ PRELOMIO: Poznato 12 putnika na Eurobasket

Objavljeno: 01.09.15 u 20:57

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević odredio je konačni sastav za Evropsko prvenstvo koje počinje 5. septembra. Na jednom od poslednjih treninga pred odlazak u Berlin selektor naših najboljih košarkaša saopštio je Nemanji Dangubiću i Vladimiru Štimcu da neće biti u timu koji će nastupati na Evrobasketu 2015.

– Bila je ovo veoma teška odluka, sigurno jedna od najtežih. Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac su fantastično radili i ponašali se od prvog dana pripremnog perioda. Zaista su i ovoga puta odlučivale nijanse. Oni su svakako dokazali da su deo ovog tima i da na njih računamo u budućnosti. Ponoviću po ko zna koji put da mi je žao što ne mogu svi da igraju na Evropskom prvenstvu već samo njih 12 – istako je Aleksandar Đođrević, selektor reprezentcije Srbije.

Srbiju će tako na Evropskom prvenstvu predstavljati sledećih 12 košarkaša: kapiten Miloš Teodosić, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić i Nikola Milutinov.

Reprezentativci Srbije u četvrtak ujutru kreću u Berlin, gde će igrati prvu fazu Evrobasketa, koji ove godine organizuju Francuska, Nemačka, Hrvatska i Letonija. Srbija na startu Šampionata u okviru grupe “B” igra sa Španijom (5. septembar u 18 sati). Zatim slede dueli sa Nemačkom (6. septembar u 15 sati), Islandom (8. septembar u 14:30), Turskom (9. septembar u 14:30) i Italijom (10. septembar u 14:30). Po četiri prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe, kvalifikovaće se za završnicu Evrobasketa koja se igra u francuskom gradu Lilu, po sistemu eliminacije od osmine finala.

Podsećamo da je postojala dilema da li će zbog povrede na Evropsko prvenstbvo ići jedan od naših najboljih igrača na prrošlogodišnjem Mundobasketu.

0
0

18 Komentara

  1. Ako ste gledali Milosavljevica protiv Sloveniju, videli bi ste da decko ne zna gde bije. 5x ispao plus 3 glupa faula. To je ta famozna odbrana? Ne sporim da je dobar odbrambeni igrac ali..posle povredu je 0. Pozz

    0
    0
    Odgovori
  2. ma nosite se svi,svi bolje znate nego Djordjevic,niste vi bili svakog dana sa njima nego on,a sta ako bude medalja,nije vamovo ni zvezda ni partizan,ovo je SRBIJA,a ko hoce da broji neka broji

    0
    0
    Odgovori
  3. Ovo prvenstvo necu da gledam . Msm, ne mogu kolko god da sam razocaran, da ne navijam za nase, ali ovako nesto stvarno nema smisla …

    0
    0
    Odgovori
  4. За Милосављевића се одмах видело да није у топ форми, дечко није ништа показао на припремним утакмицама. Није што сам делија, али зашто Дангубић није заслужио позив, ипак је доказао да је достојан дреса репрезентације и да може да игра!

    0
    0
    Odgovori
  5. Ali je isti taj Milosavljevic preskocio dobar deo pretprosle sezone i vratio se jos bolji nego sto je bio, tako da ne moze nista da se kaze za njega!

    0
    0
    Odgovori
  6. Tako je Djordjevicu. Prelep spisak. Iako su Dangubic i Mitrovic osvojili sve Milosavljevic je bolji igrač i igra mnogo bolje odbranu.

    0
    0
    Odgovori
  7. Dangubic i Mitrovic koji su osvojili sve prosle sezone i koji su bili jedni od najboljih ne idu, ali zato idem Milosavljevic koji je preskocio cele pripreme. Sujeta je gadna stvar,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter