1
Košarka

SRBIJA NA VRHU: ‘Orlovi’ glavni favoriti za zlato na Eurobasketu, Balkanci dominiraju (FOTO)

Objavljeno: 27.08.15 u 13:34

Odlične partije košarkaške reprezentacije Srbije u pripremnom periodu dovele su do toga da na desetak dana pred početak Eurobasketa „orlovi“ slove za glavnog favorita na tom takmičenju, prema mišljenju FIBA.

Naime, krovna košarkaška organizacija svake nedelje izbacuje listu favorita, a na najnovijoj Srbija je pretekla Španiju na prvom mestu, dok je Francuska ostala na trećoj poziciji.

Zanimljivo je da su se Hrvati probili čak do četvrtog, a Slovenci do petog mesta. Litvanija je sada šesti favorit, Italija je pala na sedmu poziciju, a Grci su se probili do osmog mesta. Potom slede Nemačka, Letonija i Ukrajina, dok je Turska zbog slabijih partija u pripremama pala na čak 15 mesto.

FOTO: FIBA/Printscreen
FOTO: FIBA/Printscreen

Podsećamo da će naša reprezentacija na Eurobasketu igrati u grupi B zajedno sa selekcijama Nemačke, Španije, Italije, Turske i Islanda. Evropsko prvenstvo je na programu od 5. do 20. septembra.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter