1
Košarka

Foto: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ: Igramo najjače što možemo jer to je respekt prema igri i dresu koji nosimo

Objavljeno: 15.08.15 u 22:57

Nakon ubedljive pobede košarkaške reprezentacije Srbije protiv Kine u polufinalnom meču Adžibadem Trofeja Beograda selektor našeg državnog tima Aleksandar Đorđević je kao i posle meča protiv Francuza najpre pohvalio odnos igrača prema igri.

– Prva pohvala ide na odnos prema igri. Bez obzira na rezultat mislim da su igrači izuzetno ozbiljno shvatili ono što smo tražili do njih. Kinezi su igrali bez najboljeg igrača, da je on bio tu bila bi to malo ozbiljnija utakmica. Bez obzira na to mi smo na uakmici radili ono što smo trenirali i vežbali. Po prvi put u igru su ušli Erceg i Teodosić i dobro se osećaju. Milosavljević je odradio zagrevanje sa ekipom, a ni on nema problem sa povredom koja ga je mučila i to su dobre stvari. Sutra nam dolazi Rusija koja će biti jača u odnosu na meč u Lionu jer je tu sada i Voroncevič. Očekuje nas ozbiljna utakmica za nas sa dobrim protivnikom. Sigurno je da ćemo i iz te utakmice izvući maksimum i naravno da ćemo ići na pobedu i u njoj, rekao je selektor Đorđević na konferenciji za medije.

Zanimljivo je da je naša selekcija posle tri dobijene četvrtine u poslednjoj izgubila sa 25:20 na šta su selektoru ukazali novinari.

– Nisam obraćao pažnju na to. U poslednjoj deonici su igrali igrači koji su bili duže na terenu. Hvala na asistenciji, sad imam materijal za trening, znamo šta i kako… Šalu na stranu, bez obzira na rezultat moja filozofija je da ekipa igra najjače što može jer to je respekt prema igri i dresu koji se nosi. mislim da smo u tom segmentu na pravom putu. Momci su dali sve od sebe i bili su skoncentrisani od početka do kraja. U ovom trenutku nemam preterane zamerke. Može naša igra da bude još tečnija i sa više ideje, ali biće i to, objasnio je Đorđević.

Bilo je i malih problema sa povredama odnosno udarcima koje su dobili Raduljica i Dangubić.

– Raduljici je razbijen nos, mislim da nije slomljen, a Dangubiću su ušili usnu dobio je dve kopče. njima nije preostalo ništa drugo nego da fizički uđu u duel. Uplašili smo se u jednom trenutku da ne odreagujemo preterano jer znamo kakav je naš mentalitet.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Selektor je potom objasnio i zašto u ekipi večeras nije bilo Bogdana Bogdanovića.

– Bogdan se već par dana žali na leđa. Mislim da je dao dosta energetski na treninzima i odlučili smo preventive radi da preskoči ovaj meč, ali već sutra će biti u sastavu. Voleo bih da na meču protiv Rusije bude više publike jer to je naša poslednja utakmica u Srbiji pred Evropsko prvenstvo, a mi ćemo se potruditi da uzvratimo pobedom.

[/stextbox]

Novinarima se kratko obratio i Nemanja Dangubić.

– Kvalitetna utakmica protiv Kineza. Iskoristili smo je da se dobro pripremimo za Ruse i da rešavamo neke stvari u hodu, kratko i jasno od strane Dangubića.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter