0
Košarka

FIBA NADMAŠILA SAMU SEBE: Ponovo promena kriterijuma za plasman na Olimpijske igre

Objavljeno: 14.08.15 u 20:29

Dobra vest za sve košarkaške reprezentacije koje će učestvovati na predstojećem Eurobasketu je da će i utakmica za sedmo mesto donositi određeni benefit pošto je FIBA odlučila da umesto četiri u kvalifikacijama za Olimpijske igre učestvuje pet selekcija sa „starog kontinenta“.

To znači da će uz dve selekcije koje dođu do finala i plasiraju se direktno u Rio priliku za to imati i reprezentacije koje zauzmu od trećeg do sedmog mesta. Nije samo Evropa profitirala pošto će na kvalifikacione turnire ići i četvrtoplasirane selekcije Azije i Afike.

Ali to nije sve jer će uz ovih 15 selekcija učešće u kvalifikacijama dobiti i organizatori tri kvalifikaciona turnira čak i ako to nisu obezbedili putem kontinentalnih prvenstava, a ukoliko su organizatori već obezbedili vizu onda bi FIBA po svom nahođenu podelila tri „specijalne pozivnice“.

Pročitajte šta je danas radio selektor Aleksandar Đorđević i šta misle Francuzi o našoj selekciji posle dva odigrana prijateljska meča.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter