0
Košarka

FOTO: HOTSPORT

TEODOSIĆ: Retko ko voli ovaj deo priprema, lepo je što počinjemo sa utakmicama

Objavljeno: 02.08.15 u 14:47

Novi kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić podneo je kratak raport o dosadašnjem delu priprema srpskim novinarima koji su stigli u Kranjsku Goru kako bi ispratili rad naše selekcije i prvu pripremnu utakmicu koju će „orlovi“ odigrati večeras protiv Mađarske.

– Uslovi u Kranjskoj Gori su odlični, radimo dobro, imamo manjih problema sa povredama, ali verujem da će biti brzo rešeni pošto imamo sjajan tim fizioterapeuta i doktora. Za sada je sve u redu. Radi se o povredama koje su redovne za ovaj deo priprema, a ima i onih koji zahtevaju odmor od desetak dana, ali očekujemo da to bude rešeno što pre.

Kao i ostali igrači i Teo jedva čeka da počnu pripremne utakmice.

– Lepo je što počinjemo sa utakmicama, retko koji igrač voli ovaj deo priprema. Svi više volimo da igramo i da se uigravamo i to je ono što nam treba. Hendikep je što sa nama nema Bobija, ali se nadamo da će se uskoro vratiti i da će biti deo ekipe.

Na pitanje šta misli o ulozi favorita koja se naće aktuelnom vicešampionu sveta Teodosić je rekao:

– Sale (selektor Đorđević, prim. aut) je rekao da je cilj finale i plasman na Olimpijske igre, složio bih se sa njim, ali bih prihatio da budemo i od trećeg do šestog mesta pa da igramo kvalifikacije za Rio. Sigurno je da smo jean od favorita i ne bi trebalo da bežimo od toga.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

Kapiten je zamoljen da uporedi sadašnji tim sa onim koji je prošle godine došao do svetskog srebra.

– Ne mogu da poredim ovu i prošlu godinu. Nedostaje nam Krstić koji je bio kapiten i nosioc igre, a pitanje je da li će igrati Bobi koji bi trebalo da bude zamena. Pozitivna stvar je da su momci posle prethodnog prvenstva imali odlične sezone i sada bi samo trebalo samo da nastave taj kontinuitet.

Kako se sada ponašaju igrači koji su u sezoni za nama imali odlične sezone, dok su prošle godine u reprezentaciju stigli nepotpuno afirmisani, bilo je poslednje pitanje novinara

-Svi oni su sada odgovorniji, a rade podjednako dobro. Svesni su da je veća odgovornost na njima, odnosno na svima nama, objasnio je Teodosić.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Potpisan sponzorski ugovor sa kompanijom Triglav

Konferencija za medije na kojoj su se srpskim novinarima obratili Teodosić i selektor Đorđević održana je posle svečanog čina potpisivanja sponzorskog ugovora između košarkaškog saveza Srbije i kompanije Triglav koja će pored toga što će biti generalni sponzor muške seniorske reprezentacije Srbije pomoći u organizaciji Kupa Radivoja Koraća i kadetske lige Srbije.

Ugovor je u ime KSS potpisao Generalni sekretar ove organizacije Andrija Kleut, a u ime Triglav osiguranja Dragan Marković predsednik Triglav osiguranja Beograd. Pored njih novinarima se obratio i Benjamin Jošar, član urave Triglav grupe.

ugovor je zaključen na dve godine, a reprezentacija Srbije će biti dodatno nagrađena u slučaju dobrih rezultata.

[/stextbox]

Pročitaje i zapažanja selektora Aleksandra Đorđevića.

Od izveštača HotSporta iz Kranjske Gore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter