2
Košarka

FOTO: STARSPORT

POČELO JE! Đorđević okupio Orlove, koji je primarni cilj, a ko nedostaje!?

Objavljeno: 15.07.15 u 18:33

Košarkaši Srbije okupili su se danas u Beogradu i počeće pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se održati od 5. do 20. septembra. 

Zbog obaveza u NBA ligi, još uvek nisu stigli Nemanja Bjelica, Marko Kešelj i Ognjen Kuzmić.

Ekspedicija naše košarkaške reprezentacije okupila se danas u hotelu Zira, a selektor Đorđević je tom prilikom rekao da je glavni cilj – plasman na OI u Riju.

– Moj stav je poznat, kao i ambicija i vera u ove momke. Ponoviću još jednom naš je cilj da predstavljamo Srbiju u Riju, samo dve ekipe su sigurne da će se plasirati na Olimpijske igre na ovom Evropskom prvenstvu, a to su finalisti. Nismo jedini koji smo to zacrtali kao cilj, sve evropske reprezentacije idu na taj rezultat i imaju to pravo s obzirom na kvalitet – rekao je Đorđević i dodao:

– Ovo će biti jedno od najtežih Prvenstava Evrope, s obzirom na kvalitet ekipa. Porasli su apetiti svima, ali što je teže to je slađe. Nadam se da ćemo bez povrede doći do početka i kraja šampionata, to je moja najveća želja, i da će sreća da nas posluži, znam koliko igrač pati kada je povređen.  Još jednom čestitka svim igračima javno na fenomenalnom ponašanju cele sezone mnogo titula, mnogo finala, mnogo individualnih priznanja i to dodatno uliva poverenje da ćemo kroz azjedničku igru doći do izražaja kada najviše treba – rekao je na okupljanju selektor Aleksandar Đorđević.

Na ranije skraćenom spisku sa 24 na 18 igrača nalaze se:

Plejmejkeri i bekovi: Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Jović (Crvena zvezda Telekom), Stefan Marković (Unikaha), Nemanja Nedović (Valensija), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Partizan)

Krilni igrači: Nikola Kalinić (Crvena zvezda Telekom), Marko Simonović (Ortez), Marko Kešelj (Mega Leks), Nemanja Dangubić (Crvena zvezda Telekom), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Luka Mitrović (Crvena zvezda Telekom), Zoran Erceg (Galatasaraj)

Centri: Miroslav Raduljica (trenutno bez kluba), Boban Marjanović (Crvena zvezda Telekom), Ognjen Kuzmić (Golden Stejt), Vladimir Štimac (Bajern), Nikola Milutinov (Partizan NIS).

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter